Evde pul biber nasıl yapılır?

Pul biber, genellikle kırmızı biberin kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bir baharattır. Türk mutfağında sıklıkla kullanılan pul biber, yemeklere acılık ve lezzet katar. Peki, pul biber nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde...

Pul biber, birçok kültürde yaygın olarak kullanılan ve yemeklere lezzet, renk ve acılık katan önemli bir baharattır. Bu çerçevede, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan pul biberin nasıl yapılacağı büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, pul biber nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Evde pul biber nasıl yapılır?

EVDE PUL BİBER NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Taze kırmızı biber

Yapılışı:

İlk olarak, taze kırmızı biberleri iyice yıkayın ve kurulayın.

Biberlerin saplarını kesin ve içindeki tohumları çıkarın.

Biberleri ince şeritler halinde doğrayın veya bütün olarak bırakabilirsiniz, tercihinize bağlıdır.

Doğradığınız biberleri güneşte veya bir fırının düşük sıcaklığına ayarlanmış bir rafında kurumaya bırakın. Bu işlem birkaç gün sürebilir, ancak biberler tamamen kuruyana kadar beklemeniz önemlidir.

Biberler kuruduğunda, bir öğütücü veya blender kullanarak pul biber haline getirin. Pul biberin istediğiniz ince veya kalın tane büyüklüğünde olmasını sağlayabilirsiniz.

Elde ettiğiniz pul biberi bir kavanoza veya baharatlık bir kapta saklayın. Kuru ve serin bir yerde muhafaza ederek uzun süre kullanabilirsiniz.

Bu basit tarifle evde kendi pul biberinizi yapabilir ve yemeklerinize kendi el emeğinizle hazırladığınız baharatı ekleyebilirsiniz.

Evde pul biber nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.