Evde lokum gibi çiğ köfte nasıl yapılır? En kolay çiğ köfte tarifi!

En kolay çiğ köfte tarifi! Çiğ köfte, Türkiye'mizin en sevilen yiyeceklerinden biridir. Her zaman kolaylıkla tüketebilen ve yapılabilen çiğ köfte, hem lezzetli hem de pratik bir yemektir. Peki, Evde lokum gibi çiğ köfte nasıl yapılır? Evde çiğ köfte yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir...

Çiğ köfte, bulgur, isot, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir. Çiğ köfte, genellikle ince ve uzun (sıkma) köfte parçaları şeklinde ve marul yaprağı ile servis edilir. Şanlıurfa ve Adıyaman'ın dışında; Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Malatya ve Hatay gibi illerde de yöresel farklılıklar gösterebilen çiğ köfteler yapılır. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? İşte en kolay çiğ köfte tarifi!

ÇİĞ KÖFTE YAPMAK İÇİN GEREKEN MALZEMELER NELER?

1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı nar ekşisi veya limon suyu 1 yemek kaşığı isot biberi (isteğe bağlı) 2 diş sarımsak (isteğe bağlı) 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Kimyon Pul biber Karabiber Yeşillikler (maydanoz, taze soğan, roka vb.) Lavaş veya marul yaprakları (servis için)

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ

  1. İlk olarak ince bulguru derin bir kaseye alın.

  2. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10-15 dakika bekletin.

  3. Nar ekşisi veya limon suyu, domates salçası, biber salçası, isot biberi (kullanıyorsanız), rendelenmiş sarımsak (kullanıyorsanız), sıvı yağ, tuz, kimyon, pul biber ve karabiberi ekleyin.

  4. Malzemeleri iyice karıştırın. Bulgurun şişmesi ve malzemelerin birleşmesi için birkaç dakika daha bekleyin.

  5. Yeşillikleri ince ince doğrayın ve bulgur karışımına ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir şekilde karıştırın.

  6. Hazırladığınız çiğ köfte harcını yoğurarak sıkılaştırın. Bu işlemi yaparken elinizi ıslatabilirsiniz, böylece harç elinize yapışmaz.

  7. Servis yapmadan önce çiğ köfteyi buzdolabında bir süre dinlendirin, böylece lezzeti daha da iyileşir.

  8. Çiğ köfteyi lavaş veya marul yaprakları ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak nar ekşisi, limon dilimleri veya turşu da ekleyebilirsiniz.

Evde lokum gibi çiğ köfte nasıl yapılır? En kolay çiğ köfte tarifi! ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.