Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi!

Lahmacun, Orta Doğu mutfağına ait, ince hamur üstüne dana veya kuzu kıyması, baharatlar ve soğan gibi malzemelerle hazırlanan bir tür yemektir. Genellikle Türkiye, Suriye, Lübnan ve diğer Orta Doğu ülkelerinde popülerdir. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi! Detaylar haberimizde... 

Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak, karabiber ve isot gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılan Orta Doğu mutfağında bir çeşit içli pidedir. Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan lahmacunun evde nasıl yapılabileceği ise büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi! Ayrıntılar haberimizde... 

Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi!

EVDE LAHMACUN NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Hamur için:

2 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket instant maya (yaklaşık 5 gram)
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
İç harcı için:

300 gram kıyma (dana veya kuzu)
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Üzeri için:

2-3 domates
1 yeşil biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Taze maydanoz
Limon dilimleri

Yapılışı:

Öncelikle hamur için un, maya, tuz ve şekeri bir kaba alın. Üzerine sıvı yağı, sütü ve yoğurdu ekleyin. İyice yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini örtün ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

İç harcı hazırlamak için soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Kıymayı ekleyip karıştırın. Salçaları, pul biberi (isteğe bağlı) ve tuzu da ekleyip iyice yoğurun.

Dinlenen hamuru tezgah üzerinde un serperek açın. İncecik bir yufka şeklinde açmaya çalışın. Ardından lahmacunun iç harcını hamurun üzerine sürün, yayın.

Domatesleri dilimleyin, yeşil biberi ince halkalar halinde kesin. Lahmacunların üzerine domates dilimlerini ve biber halkalarını yerleştirin.

Lahmacunları önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, altları ve üstleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

Lahmacunları fırından çıkardıktan sonra üzerlerine taze maydanoz ve pul biber serpin. Limon dilimleri ile servis yapın.

Afiyet olsun! Evde yapabileceğiniz lezzetli lahmacunlarınız hazır.

Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte lahmacun tarifi! ile ilgili etiketler Yemek Yemek Tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.