Evde korona testi! Sağlık Bakanlığı başlattı

Dünya genelinde bir kabusa dönüşmüş olan koronavirüsü belirlemede laboratuvar ortamında testler yapılıyor. Türkiye genelinde çok sayıda laboratuvarda şu an bu hizmet veriliyor. Alo 184 hattını arayarak yaşadığınız hastalığa ilişkin bulgularla korona olma ihtimalinizi de sorgulama şansınız var. Sağlık Bakanlığı şimdi de evde internet üzerinden 8 -10 soruluk bir testle koronaya yakalanıp yakalanmadığınızı belirlemenizi sağlayan bir uygulama başlattı. Uygulamaya ilk bir saatte 100 bin kişi girdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından salgının ilk günlerinden itibaren oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yönlendirmesi ile internet üzerinden ulaşılan bir test geliştirildi.

koronaonlem.saglik.gov.tr adresinden ulaşılan web sayfası yapay zeka yani makine öğrenimi algoritması ile çalışıyor.

"Korona Önlem" uygulamasına kimlik bilgileri ile giriş yapılabiliyor. Dakikalar içerisinde koronavirüs riskleri hakkında ön değerlendirme sonuçlarına ulaşmanız sağlanıyor. 

Evde korona testi! Sağlık Bakanlığı başlattı

Ön değerlendirmenin yüksek riskli çıkması halinde ise uygulama, bir sağlık tesisini ziyaret etmenizi öneriyor.

Uygulama sayfasında "Son 14 gün içerisinde seyahat edilen ülke", "Son 14 gün içerisinde herhangi bir sağlık merkezinde bulunulup bulunulmadığı", "Son 14 gün içerisinde solunum yolu hastalığı (nezle, grip, zatürre vb) olan birisiyle temas olup olmadığı, kronik hastalık sorgusu, sağlık çalışanı olunup olunmadığı, ateş durumu, boğaz ağrısı, göğüs sıkışması" gibi hastalığa dair belirtiler sorgulanıyor.

Verdiği cevaplara göre kişinin koronavirüs riski durumuna ulaşılıyor ve sistem, çıkan sonuca göre vatandaşa yönlendirmede bulunuyor.

Web sitesinin uygulamaya girmesiyle ilk bir saatte 100 bin kişiye ulaştı. Sistemin, çok kısa bir süre içerisinde İngilizcesi yayına alınacak ve dünyanın kullanımına sunulacak.

Evde korona testi! Sağlık Bakanlığı başlattı ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Test yapay zeka korona önlem korona testi web sayfası
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.