Ev sahipleri dikkat! Sadece 10 gün kaldı...

Gayrimenkullerin satışı ve kiralanmasından elde edilen gelirler için ödenen vergiler ile emlak ve çevre temizlik vergisi yapılandırma başvuruları için sadece 10 gün kaldı.

Belediyeler, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında mükellef borçlarını yapılandırma imkanı sağlıyor.

Vergi mükellefleri, 31 Temmuz tarihine kadar başvurularını yaparak, 31 Mart öncesine ait vergi borçlarını yapılandırabilecek. İlk taksit ödemesinin de 30 Eylül 2018 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Bugüne kadar 2 milyon 400 bin kişinin başvurduğu yapılandırma yasası kapsamından belediyeye borcu emlak ve çevre temizlik vergisi borcu olan vatandaşlar da yararlanabiliyor.

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar, borç aslını ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi esas alınarak hesaplanan tutarı ödemesi halinde, gecikme faizini, zammını ve vergi cezalarını ödemiyor.

Vergi aslına bağlı olmayan cezaların yüzde 50’sinin ödenmesi durumunda da kalan yüzde 50’si tahsil edilmiyor. Vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 lira ve altındaki borçlar ise başvuru aranmadan siliniyor.

Ev sahipleri dikkat! Sadece 10 gün kaldı... ile ilgili etiketler emlak vergisi çevre temizlik vergisi borç yapılandırma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.