Ev hapsindeki rahip Brunson'a kritik ziyaret!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yeni atanan maslahatgüzar Jeffrey Hovenier,  ev hapsindeki rahip Andrew Craig Brunson'u ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ortak basın toplantısı sırasında 'ABD'li Papaz' ile ilgili soru soruluş ve Çavuşoğlu, "Brunson’ın durumunda bir değişiklik yok. ABD'nin Ankara maslahatgüzarı ziyaret edecek" demişti.

Çavuşoğlu'nun bu açıklamasının ardından beklenen ziyaret gerçekleşti ve maslahatgüzar Jeffrey Hovenier, papazın İzmir'deki evine 14.15'de geldi. Hovenier'in girişi sırasında güvenlik güçleri de her zaman olduğu gibi yoğun güvenlik önlemi aldı.

Jeffrey Hovenier, ilk açıklamasında, "Rahip Brunson ve Norine Brunson ile şimdi görüştük. Brunson'un ve diğer haksız yere hapiste olan kişilerin davalarıyla ilgili Türk yetkililere çağrımız devam edecek" dedi.

Ev hapsindeki rahip Brunson'a kritik ziyaret!

 BRUNSON'UN EVİNİN KARŞISINA TÜRK BAYRAĞI

Öte yandan, ABD’li Papaz Andrew Brunson ve Jeffrey Hovenier'in görüşmesi sırasında bir vatandaş evinin balkonuna çıktı. Elindeki Türk bayrağını balkona asan vatandaş, "Geç bile kaldık" dedi.

Ev hapsindeki rahip Brunson'a kritik ziyaret! ile ilgili etiketler ABD rahip brunson ziyaret maslahatgüzar
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.