Ev hanımları dikkat! Senelik 12 bin 804 TL tutarında prim desteği alacaksınız! Şartlar belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adım adım yaklaşılırken AK Parti’nin seçim beyannamesi dikkat çekti. Hane içlerinde en az bir sigortalının olmasını sağlayacak olan aile desteği sigortasının uygulamaya alınacağını belirten yetkiler, ev hanımlarına verilecek olan prim desteğine ilişkin detayları açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Seçim Beyannamesi ve 28’inci Dönem Milletvekilleri Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde hane içi desteklerin artacağını ve bu kapsamda da yeni modellerin hayata geçirileceğini ifade etmişti. Açıklamış olduğu seçim beyannamesi kapsamında AK Parti yönetiminin sigorta sisteminde toplumun tüm kesimlerine yönelik belirli adımlar atacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların dikkatlerini çekmeyi başardı.

Hane içi destekler kapsamında yeni modellerin devreye alınacağının belirtilmesinin ardından ilgili modellere yönelik sorgulamalar hız kazandı. Söz konusu modellerin nasıl uygulanacağı merak edilirken öne çıkan destek başlıklarından biri de ev hanımlarına verilecek olan sigorta prim desteği oldu.

EMEKLİLİK YAŞI ÇOCUK SAYINA GÖRE DEĞİŞECEK!

Ev hanımları dikkat! Senelik 12 bin 804 TL tutarında prim desteği alacaksınız! Şartlar belli oldu!

AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklanması ile birlikte sigorta sisteminde yapılacak olan değişiklikler araştırılmaya başlandı. Seçimin kazanılması durumunda bazı meslek grupları için özel sosyal sigorta programları oluşturulacağı belirtilirken ev hanımlarını kapsayan önemli kararlara da dikkat çekildi.

“Aile Desteği Sigortası” başlığı altında hayata geçirilmesi planlanan yeni uygulamalardan birine göre ev hanımlarının emeklilik yaşları, sahip oldukları çocuk sayısına bağlı olarak belirlenecek ve daha çok çocuğu olan diğerlerine göre daha erken emekli olabilecek. Ayrıca ev hanımlarına senelik olarak 12 bin 804 TL tutarında sigorta prim desteği sağlanacak.

ÖZEL SİGORTA PROGRAMLARI DEVREYE ALINACAK!

Söz konusu AK Parti seçim beyannamesine göre tüm çalışanlara güvenceli çakışma hayatı kapsamına dahil edilecek. Çalışanlar için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma şartları esnetilecek. Mevsimlik tarım işçileri başta olmak üzere bazı meslek grupları için özel olarak sosyal sigorta programları oluşturulacak ve sosyal güvenlik kapsamı da en üst seviyeye çekilecek. Pasif işgücü adına da birtakım değişiklikler yapılacak ve İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma şartları bu grup için de esnetilecek. Yaşlılar için ise üniversite eğitimini kolaylaştıracak esnek bir yapıya geçiş yapılacak.

Ev hanımları dikkat! Senelik 12 bin 804 TL tutarında prim desteği alacaksınız! Şartlar belli oldu! ile ilgili etiketler maaş Ev Hanımı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.