Ev ekmeği nasıl yapılır? En kolay ekmek tarifi!

Ev ekmeği nasıl yapılır? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile birçok kişi hayatını kaybetti. Virüsün Türkiye'de de görülmesiyle devlet sağlık önlemleri alırken vatandaşların evde kalmaları konusunda uyarılarda bulundu. Çoğu kişi evde kendi ekmeğini yapmak için araştırmalar yapmaya başladı. En kolay ekmek tarifini sizler için araştırdık. Peki, Ev ekmeği nasıl yapılır? En kolay ekmek tarifi! Detaylar haberimizde...

Ev ekmeği nasıl yapılır? Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünya geneline yayılan COVID-19 virüsü birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Türkiye koronavirüse karşı tedbirler almaya devam ediyor. Virüs nedeniyle evde kendi ekmeğini yapmak isteyenler en güzel ekmek tariflerini araştırmaya başladı. Fırında kolay olarak yapılabilen ekmek yapımı taze, güvenilir ve sağlıklı gıdalar tüketmek isteyen kişilerin tercihi oluyor. Peki, Ev ekmeği nasıl yapılır? En kolay ekmek tarifi! Detaylar haberimizde...

Evde Ekmek Yapımı: Evde Ekmek Nasıl Yapılır? Püf Noktaları - Yemek.com

EV EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Ekmek yapımı için; derin bir kaba 4 buçuk su bardağı un ve buna ilave olarak 1 yemek kaşığı tepeleme un koyun. Üzerine 1 paket instant kuru maya, 1 yemek kaşığı silme toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, karıştırın.

Daha sonra karışıma 2 su bardağı ılık suyu azar azar döküp, eliniz ile karıştırmaya başlayın. Un ve su karışana kadar karıştırın. Çok fazla yoğurmanıza gerek yok. Hamur oldukça yumuşak olacak yani elinize yapışacak. Un ekleyip, hamuru katılaştırmayın. Elinizde kalan hamurları kaşık yardımı ile sıyırın.

Hazırladığınız ekmek hamurunun üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Diğer tarafta orta boy teflon bir fırın kabının (24 cm lik) tabanını hafifçe unlayın. Daha sonra mayalanan ekmek hamurunu kaşık yardımı ile kabın içine döküp, yayın. Üzerine az miktar un serpiştirin.

Hazırladığınız ekmeği tepsi mayası yapmadan önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Ekmek piştikten sonra fırından çıkartın. Üzerine biraz su serpiştirin. Ardından üzerini temiz bir örtü ile iyice sarın. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Ekmeğiniz dinlendikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyerek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarih Lügati on Twitter: "Somun: Eski Grekçe "ekmek, çörek ...

Ekmek yapımı için malzemeler :

-4,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un

-2 su bardağı ılık su

-1 paket instant kuru maya

-1 yemek kaşığı silme toz şeker

-1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

 

-Un

 

Ev ekmeği nasıl yapılır? En kolay ekmek tarifi! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona ekmek Fırın 2020 ev ekmeği malzemeler tarif yemek tarifi ekmek nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.