Eurovision'dan göz göre göre çifte standart: İsrail kararı belli oldu

Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenleyicisi Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsrail'in Eurovision'a katılmasına izin verdi. İsrail'in şarkısının sözleri siyasi bulunmasının ardından değiştirilmişti. Onay kararı bu değişiklik ardından çıktı. İsrail'in de Ukrayna'ya savaş açan Rusya gibi yarışmadan men edilmesi istenmişti fakat Eurovision'un bu yönde karar almaması dikkat çekti.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın düzenleyicisi olan Avrupa Yayın Birliği (EBU), İsrail'in Eurovision'a katılmasına izin verdiğini duyurdu.

Mayıs ayında İsveç'ibn Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision yarışmasında, İsrail'i "Hurricane" adlı şarkısı ile Eden Golan temsil edecek.

ŞARKI SÖZLERİ DEĞİŞTİRİLDi

Golan'ın önceki şarkıları "Dance Forever" ve "October Rain", EBU tarafından siyasi bulunduğu için reddedilmişti. "Hurricane" şarkısının da sözlerinin değiştirilmesi istendi.

Eurovision'dan göz göre göre çifte standart: İsrail kararı belli oldu

İsrailli kamu yayıncısı Kan, şarkı sözlerinin değiştirilmeyeceğini duyursa da Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un devreye girmesiyle siyasi atıflı cümleler şarkıdan çıkarıldı.

GÖZ GÖRE GÖRE ÇİFTE STANDART

Gazze'de devam eden İsrail saldırıları nedeniyle başta İzlanda ve Belçika, Ukrayna'ya savaş açan Rusya gibi İsrail'in de men yarışmadan men edilmesini istemişti. Fakat EBU açık bir çifte standart uygulayarak bu yönde tavır almadı.

Eurovision'dan göz göre göre çifte standart: İsrail kararı belli oldu ile ilgili etiketler İsrail Eurovision
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.