EURO 2024 eleme maçı, silahlı saldırı sonrası iptal edildi!

Belçika - İsveç maçı, İsveçli oyuncuların vatandaşlarına yapılan silahlı saldırıyı öğrenmesi ve ikinci yarıya çıkmak istememesi sebebiyle ertelendi. Belçikalı oyuncular da kararı destekledi.

Belçika - İsveç maçı, İsveçli oyuncular ikinci yarıya çıkmak istemeyince yarıda kaldı.

Maç öncesi Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda iki İsveçli taraftar hayatını kaybetmişti. Saldırının stadyum yakınlarında olduğu belirtildi. Saldırının gerçekleştiği nokta King Baudouin Stadyumu'na 5 kilometre mesafede yer alıyor. 

Belçikalı milli takım oyuncuları da İsveçli oyuncuların kararına destek verdi. 

SALDIRGAN VİDEO YAYINLADI

Saldırgan, olay sonrası stadyuma ilerleyeceğini söylediği bir video yayınladı. Sosyal medyadaki videoda kişi, saldırganın kendisi olduğunu ve İslam Devleti'nden olduğunu iddia etti.

Belçika, terör alarmını en üst seviyeye çıkardı. Kendini Abdesalem Al Guilani olarak adlandıran saldırgan, ölü sayısını iki değil üç olarak söyledi. Yetkililer ise 2 taraftarın hayatını kaybettiğini, 1 taraftarın ise yaralı olduğunu açıkladı.

SALDIRI TEHLİKESİ İÇİN ANONS YAPILDI

Stadyum anonsunda seyircilerin güvenlikleri için stadyumda kalmaya devam etmeleri tavsiye edildi. 

Olaya ilişkin olduğu bildirilen videoda, floresan turuncu ceketli ve beyaz kasklı bir silahlı adamın, İsveçli taraftarı kovaladığı görülüyor.

EURO 2024 eleme maçı, silahlı saldırı sonrası iptal edildi! ile ilgili etiketler Belçika İsveç Avrupa Şampiyonası Saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.