EURO 2020'de ilk çeyrek finalist, Galler'i 4-0 mağlup eden Danimarka oldu

1992'de Avrupa şampiyonu olan Danimarka, tarihi zaferin 29. yıl dönümünde EURO 2020'de Galler'le son 16 mücadelesi verdi. Vikingler, Kasper Dolberg (2), Joakim Mehle ve Braitwait'in golleriyle 4-0 kazanarak bu anlamlı günde adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

EURO 2020'de son 16 heyecanı Galler-Danimarka maçıyla başladı. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Johan Cruyff Arena'da oynanan ve Alman hakem Daniel Siebert yönetiği maçı 3-0 kazanan Danimarka, adını çeyrek finale yazdırdı.

Danimarka'ya çeyrek finali getiren gollerin ikisini Kasper Dolberg 27 ve 48. dakikalarda attı. 88'de Atalanta'nın Joakim Mehle'nin golü skoru 3-0'a getirdi. Barcelona forveti Martin Braithwaite'in sayılmayan golü 90+5'te VAR'dan döndü Danimarka farka koştu.

2019 yazında Ajax'tan Fransa'nın Nice takımına 20 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan 23 yaşındaki forvet, Johan Cruyff Arena'yı çok iyi tanıyordu. Danimarka Milli Takımı'nın grup maçlarında Youssef Poulsen'in yedeği olarak göze çarpan Dolberg, Poulsen'in sakatlığında ilk 11'e girdi ve bu şansı çok iyi değerlendirdi.

GALLER: Ward, Roberts, Mepham, Rodon, Davies, Morrell, Allen, Bale, Ramsey, James, Moore.

DANİMARKA: Schmeichel, Maehle, Vestergaard, Kjaer, Christensen, Stryger, Hojbjerg, Delaney, Damsgaard, Dolberg, Braithwaite.

EURO 2020'de ilk çeyrek finalist, Galler'i 4-0 mağlup eden Danimarka oldu

1992 ŞAMPİYONLUĞUNUN YIL DÖNÜMÜNDE

B Grubu'nun 3 puanla 2. sırada bitiren Danimarka, Christian Eriksen'in ilk maçta yaşadığı ve tüm dünyayı şok eden kalp krizi rahatsızlığının ardından Finlandiya ve Belçika'ya yenilmiş, 3. maçta Rusya karşısına 0 puanla çıkmıştı. Kopenhag'da Ruslar'ı 4-1'le geçen Vikingler, grubu 2. sırada tamamlamayı başardı. Danimarka'nın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda-Çek Cumhuriyeti eşleşmesinin galibi olacak.

26 Temmuz tarihi Danimarka için çok özel bir gün... EURO 92'de büyük bir sürprize imza atıp şampiyon olan Danimarka, Almanya'yı 1-0 mağlup ettiği final maçını 26 Temmuz 1992'de oynamıştı. 12 takımlı turnuvaya katılamayan ancak Yugoslavya'daki iç savaş nedeniyle tüm futbolcularını sahillerden toplayarak İsveç'e gelen Danimarka, tarihi bir başarıya imza atmıştı. UEFA, o turnuvanın ardından kaleciye geri pası yasakladı.

İTALYA, WEMBLEY'DE SAHNE ALIYOR

Günün 2. maçında ise İtalya ile Avusturya, Londra'nın ünlü futbol mabedi Wembley Stadı2nda tur arayacak. TSİ 22.00'de başlayacak maçı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. İki maç da TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Teknik direktör Roberto Mancini yönetiminde grup aşamasının en dikka çekici takımı olan ve Roma'da oynadığı 3 maçı da gol yemeden kazanan Azzurri'ler çok formda... Şampiyonluk adayları arasına giren İtalya, Avusturya karşısında sürprize izin vermek istemiyor. Tecrübeli stoper Giorgio Chiellini'nin sakatlığı nedeniyle oynamama ihtimali yüksek. Oynadığı son 30 maçı da kaybetmeyen İtalya, tarihin en uzun yenilmezlik serisine sahip olmak için sahaya çıkacak.

C Grubu'nda Ukrayna ve Kuzey Makedonya'yı mağlup ederek 6 puan toplayan Avusturya ise sürpriz peşinde... Turu geçen takım çeyrek finalde Belçika - Portekiz maçının galibiyle mücadele edecek.

EURO 2020'de ilk çeyrek finalist, Galler'i 4-0 mağlup eden Danimarka oldu ile ilgili etiketler Danimarka Galler EURO 2020 Kasper Dolberg
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.