Etli marul sarması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri

Etli marul sarması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta programında yeni bir hafta daha başladı. Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kıyasıya rekabete kaldığı yerden devam ediyorlar. Peki etli marul sarması nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Etli marul sarması nasıl yapılır? Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bu haftanın ilk günü başladı. Bugünkü yemeğin tarifi ise merak ediliyor. Peki etli marul sarması nasıl yapılır?

ETLİ MARUL SARMASI

1 büyük marul

1 su bardağı pirinç

300 gr kıyma

Bir demet maydanoz

2 domates

1 kuru soğan

Bir tutam dereotu

1 çorba kaşığı domates salçası

Kimyon

Karabiber

Pul biber

1 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Marullar tek tek yapraklarından ayrılır ve derince bir tencereye sıcak su konularak marulların hafif haşlanması sağlanır .

İç malzemeleri doğrayalım diğer malzemelerle hepsini karıştıralım.

Marul yapraklarının orta kısmı sert oluyor, yaprağı sarmak için yaydığımızda parmağımızla bastırarak sert kısmı yumuşatabiliriz.

Yaprakların içine harç konulur ve kenar uçları harcın içine döndürülerek sarılır.

Pişirme tenceresine dizilerek üzerine hafif tuz serpilir salçalı su hazırlanır ve üzerine dökülerek pişirilir.

Etli marul sarması nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri ile ilgili etiketler Gelinim Mutfakta Etli marul sarması tarif malzemeler
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.