Etiyopya'da şu andan itibaren ipler koptu: Seferberlik başladı!

Etiyopya Bakanlar Kurulu, Etiyopya’da Tigray bölgesini kontrol eden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin ülkenin Dessie ve Kombolcha kentlerini ele geçirdiklerini ve başkent Addis Ababa'ya ilerlemeyi planladıklarını duyurmasının ardından Etiyopya genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Etiyopya’da Tigray bölgesini kontrol eden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin ülkede neden olduğu gerilim artarak devam ediyor.

İSYANCILAR BAŞKENTE YÜRÜYECEKLERİNİ AÇIKLADI

Etiyopya Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada, TPLF güçlerinin ülkenin Amhara bölgesinde yer alan stratejik Dessie ve Kombolcha kentlerini ele geçirdiklerini ve bulundukları bölgenin 380 kilometre güneyinde yer alan başkent Addis Ababa'ya ilerlemeyi planladıklarını duyurmasının ardından Etiyopya genelinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini kaydedildi.

ETİYOPYA'DA İPLER ŞU ANDAN İTİBAREN KOPMUŞ DURUMDA

Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların silahlarını kaydettirmelerini ve mahallelerinde toplanmaları gerektiği belirtilerek, evlerde aramaların yürütüldüğü ve sorun çıkaranların ise tutuklandığı aktarıldı.

SEFERBERLİK BAŞLADI

Yetkililer, "Bölge sakinleri bulundukları yerde toplanıp çevrelerini koruyabilirler. Silahı olan, fakat çevresini korumaya katılamayacak olanların, silahlarını hükümete, yakın akrabalarına veya arkadaşlarına teslim etmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiyopya'nın 10 bölgesinden 4'nün hükümetleri ise, vatandaşları TPLF güçlerine karşı savaşmak için seferber olamaya çağırdı.

Etiyopya'da şu andan itibaren ipler koptu: Seferberlik başladı! ile ilgili etiketler OHAL Etiyopya iç savaş seferberlik addis ababa tplf tigray
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.