Etiyopya'da kimliği belirsiz hava aracından sivillere hava saldırısı!

Etiyopya'da yardım görevlileri, ülke içinde yerinden edilenlerin Tigray'ın kuzeybatısında kaldığı kampa kimliği bilinmeyen bir hava aracı tarafından gerçekleştirilen hava saldırısı sonucu 56 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını belirtti. Tigray tarafını destekleyen Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin -daha önce SİHA'larla vurduğu Libya'daki mülteci kampları örneğinde olduğu gibi-, karşısında olduğu hükümetleri sıkıştırmak için bu tarz manevralar yaptıkları biliniyor. 

Etiyopya'da insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Kimliği belirsiz bir hava aracı tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında siviller hedef alındı. 

56 KİŞİ ÖLDÜ

Etiyopya'da iki yardım görevlisi yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Tigray bölgesinde ülke içinde yerinden edilenlerin kaldığı kampa hava saldırısı gerçekleştirildiğini, kamptaki 56 kişinin öldüğünü ve en az 30 kişinin de yaralandığı ifade etti.

Medyaya konuşma yetkileri olmadığı için isimlerini vermek istemeyen yardım görevlileri, ölü sayısının yerel yetkililer tarafından doğrulandığını belirtti.

KAMPTA ÇOK SAYIDA YAŞLI VE ÇOCUK BULUNDUĞU BİLDİRİLDİ

Yaralıların tedavisi için getirildiği Shire Shul Hastanesini ziyaret eden yardım görevlilerinden biri, kampta çok sayıda yaşlı kadın ve çocuk bulunduğunu aktardı.

Askeri Sözcü Albay Getnet Adane ve hükümet sözcüsü Legesse Tulu, henüz bir açıklama yapmadı.

ARKASINDA MISIR OLABİLİR

Tigray tarafını destekleyen Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin -daha önce SİHA'larla vurduğu Libya'daki mülteci kampları örneğinde olduğu gibi-, karşısında olduğu hükümetleri sıkıştırmak için bu tarz manevralar yaptıkları biliniyor. 

Etiyopya'da kimliği belirsiz hava aracından sivillere hava saldırısı! ile ilgili etiketler Mülteci Etiyopya tigray hava saldırısı kampı kamp sivil ölü 56
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.