ETİ Negro ismi neden değişti? Negro ne demek?

Her daim büyük bir keyifle yenen Eti Negro bisküvisinin adından değiştiği kaydedildi. Bu konuda sosyal medyadan paylaşım yapan Eti bundan böyle Negro adı yerine Nero’nun kullanacağını bahsetti. Peki ama Nero ne demek?

Eti’den yapılan son açıklamada, Negro isimli ürününde isim değişikliğine gidilerek ürününün adını “Nero” olarak değiştirdi.

Eti tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “Rengini kakaosundan, ismini siyah olmasından alan bir bisküvi. Ama bu isim ne yazık ki başka kültürlerde ayrımcılık ifade ediyor. İşte biz bu nedenle tüm sevenlerin izniyle. İsmimizi değiştiriyoruz. Bir harf çok şeyi değiştirir biliyoruz… ETİ Negro şimdi ETİ Nero. Çünkü biz bir kişinin bile kalbinin kırılmasını istemiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ETİ Negro ismi neden değişti? Negro ne demek?

Negro Ne Demek?

Negro, Türkçe anlamı zenci demektir.

Negro kelimesi köken itibariyle Latin ve Yunan dillerinden olup Avrupa dışındaki "beyaz olmayan" toplumlar için kullanılmıştır. Tam olarak önce hangi topluluğa dendiği tartışmalıdır. Yerine göre yerli Amerikalılar, Afrikalılar ve esmer Asyalılar için kullanıldığı bilinmektedir.

ETİ Negro ismi neden değişti? Negro ne demek? ile ilgili etiketler eti Negro nero
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.