Ethem Sancak: Bayraktar'ların böyle kullanılacağını bilmiyorduk

İş adamı Ethem Sancak Rus medyasına yaptığı açıklamalar ile gündemde... Türkiye'nin Rusya ile müttefik olduğunu söyleyen Sancak, Ukrayna'nın kullandığı Türk SİHA'ları hakkında da tartışma yaratacak ifadeler kullandı...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaş 9'uncu gününe girerken geçtiğimiz günlerde Vatan Partisi'nden bir heyetle birlikte Moskova'ya giden iş adamı Ethem Sancak Rusya'da yayın yapan RBK televizyonuna 15 dakikalık bir röportaj verdi.

"NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır. Bütün liderlerimizi darbelerle indirdiler" ifadelerini kullanan Sancak, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı kullandığı Türk SİHA'ları konusunda da tartışma yaratacak açıklamalar yaptı.

Sancak şöyle konuştu;

"Rusya Ukrayna meselesinde ana suçlu NATO'dur. NATO geçmişten gelen kanserdir, urdur. Teröristleri destekleyen, 2016'da darbeye kalkışan da NATO'dur. Yaptırımlara katılmayacağız çünkü Rusya düşerse Türkiye bölünür, Türkiye düşerse de Rusya için aynı şey geçerli.
Erdoğan Zelenskiy'in ilgisini bu tarafa doğru çekmeye çalıştı, hala çalışıyor. Bayraktar'ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova'dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz."

 

Ethem Sancak: Bayraktar'ların böyle kullanılacağını bilmiyorduk ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Ethem Sancak SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.