Et fiyatlarına zam gelecek deniyordu, işin aslı ortaya çıktı! İşte açıklama

Ramazan ayına henüz iki ay varken; ete geleceği iddia edilen zam vatandaşları endişelendirmeye başladı. Bu iddialara yanıt Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan geldi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddia sonucu, ete zam geleceği pek çok basın organı tarafından yazılıp çizildi. Et fiyatlarını dengelemek için yeni bir adım atan Tarım ve Orman Bakanlığı, karkas et girişiminin ardından Et ve Süt Kurumu’na ait olan uygun fiyatlı etlerin Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin 1.000 market şubesinde satışa çıkması için harekete geçmişti. Tüm bu kararları değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, aynı zamanda ete zam gelip gelmeyeceğini de açıkladı.

Türkiye’de kişi başı et tüketiminin artmasını sağlamak için federasyon olarak pek çok çalışma gerçekleştirdiğini belirterek, açıklamalarına başlayan Federasyon Başkanı Osman Yardımcı, Ankara’da da sektör temsilcileri ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlediklerini bildirdi. Bu toplantıda ete zam geleceği iddialarına ilişkin de görüşmelerde bulunduklarını belirten Osman Yardımcı’dan Ramazan ayına iki ay kala müjdeli haber geldi.

“TÜRKİYE'NİN TEK GÜNDEMİ SANKİ ETMİŞ GİBİ SPEKÜLATÖRLÜK YAPIYORLAR”

Başkan Yardımcı, et fiyatlarına gelece olan zam iddialarını ‘spekülatörlük’ olarak değerlendirdi. Her Ramazan ayından önce bu tarz spekülatörlüklerin yapıldığına dikkat çeken Yardımcı, ‘Türkiye'nin tek gündemi sanki etmiş gibi spekülatörlük yapıyorlar’ şeklinde iddialı açıklamalarda bulundu. Yardımcı’nın açıklamalarının tamamında ise şu ifadeler yer aldı:

“Ramazan’a iki ay olmasına rağmen et fiyatlarının artması için spekülatörlük yapıyorlar. Sayın Bakanımız da açıkladı. Ülkemizde yeterince hayvanımız da etimiz de var. Girdi maliyetlerinin artması ister istemez et fiyatlarına da yansıyor. Türkiye'nin tek gündemi sanki etmiş gibi spekülatörlük yapıyorlar, gündem yaratmaya çalışıyorlar. Eti gündemden kaldıracağız. Et önemli gıdamız, içinde tüm vitaminler var. Kalsiyum, fosfor, A, B, B12 vitaminleri bakımından zengin. İnsan hücrelerini yenileyen önemli bir gıda. İnsanımız gitsin etini alsın istiyoruz.”

“RAMAZAN İÇİN ŞİMDİDEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”

Et fiyatlarına zam gelecek deniyordu, işin aslı ortaya çıktı! İşte açıklama

Et ve Süt Kurumu ile koordineli bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Yardımcı, Ramazan ayı için hazırlıkların şimdiden başladığını belirtti. Et ve Süt Kurumu’nun karkas et satışı yapma kararına ilişkin olumlu beyanlarda bulunan Yardımcı, açıklamalarını şu şekilde noktaladı:

“Ramazan için biz şimdiden çalışmalara başladık. Her yıl ramazanda söylediğim spekülatörler çıkıyor, devletimiz bunu dengelemek için Et ve Süt Kurumu aracılığıyla et getiriyor, getirecek de. Ben her zaman buna karşı olduğum halde, bu sefer karşı değilim. Spekülatörler için devletimiz gerekeni yapacak. Et ve Süt Kurumu denge olsun hem üreticiyi hem esnafı korusun ve herkes kazansın istiyoruz. Ramazan bitene kadar elimizden geldiğince kırmızı ete zam yapmayacağız. Spekülatörlerin karşısındayız, korkumuz da yok. Her yıl aynısını yapıyorlar, devletimiz buna yönelik tedbirini alıyor.”

Et fiyatlarına zam gelecek deniyordu, işin aslı ortaya çıktı! İşte açıklama ile ilgili etiketler Et ve Süt Kurumu Ramazan indirim
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.