Eşref Hamamcıoğlu: Galatasaray Spor Kulübü temsil edilme yeteneğini tamamen kaybetmiştir

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in son haftada yaptığı açıklamalarını kulüp adına üzüntü ile karşıladığını belirterek, "Galatasaray Spor Kulübü, temsil edilme yeteneğini tamamen kaybetmiştir. Hiç kimsenin Galatasaray’ı kamuoyu nezdinde küçük düşürme hakkı yoktur" dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, online olarak yapılan ekim ayı divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yönetim kurulunun, divan kuruluna gönderdiği yazı ile ilgili konuşan Hamamcıoğlu, "Burada yapılan eleştiriler G.Saray’ın menfaatine, yönetim kurullarına yön vermek için oluşturulmuş fikir üretici yerlerdir. Bunu kim kaleme aldı bilmiyorum ama Galatasaray’ı hiç bilmeyen bir grup şu anda kulübün başında. Galatasaray’ı gerçekten küçük duruma düşürüyor" dedi.

BATIYA AÇILAN PENCERE

Divan kurulunun çok fazla sorguladığını ifade eden Hamamcıoğlu, "Galatasaray 115 yıllık bir geçmişe sahip olmakla beraber bütün genetik kodlarını 500 yıllık tarihten almaktadır. Başkan, 'Zoom toplantılarında herkes istediği gibi konuşuyor. Bu bizi rahatsız ediyor. Divan toplantılarında başkana sorular yazılı verilmeli' gibi bir beyanda bulunmuş. Tahmin ediyorum başka bir yer ile karıştırdı. Galatasaray, Türkiye’nin batıya açılan penceresidir. Herkes istediği gibi sorar. Bunu herkes tarafından bilinmesinde fayda var.

Son zamanlarda futbol takımı başarısız sonuçlar alabilir. Bunlar hayatın içinde var. Asıl maharet camiayı birlikte tutmak. Bu konuda divan kurulu olarak mesajımız çok nettir. Sudan sebepler uydurarak, cevap veremeyecek konuma geldiğiniz divan kurulu toplantılarına katılmamanız sizlerin kararıdır. Ancak camiamız bunu değerlendirecektir. Divan kuruluna kaç kişi katıldığını merak etmek yerine, merak edilen konularına cevap vermeyi düşünür müsünüz" değerlendirmesinde bulundu.

HEYKELİ DİKİLECEK ÖYLE ÇOK ADAM VAR Kİ!

Yönetim kurulunun göreve geldiğinden beri kara geçtiklerini söylediğini ifade eden Başkan Hamamcıoğlu, "Mali işlerden sorumlu yönetim kurulu üyemiz diyor ki, 'Galatasaraylılar benim heykelimi dikmeli.' Değerli üyemiz Galatasaray’da heykeli dikilecek öyle çok adam var ki sıraya girmeniz şart. Sportif AŞ’de kara geçildiği söyleniyor.

Faaliyet karımız 2019 yılında +60 milyon iken, 2020 Ağustos’a 22 milyon zarar yazmıştır. Finansal borçlarımız 889 milyon iken, bu sene 1 milyar 415 milyona çıkmış. Dönem kar-zararımız +80 iken, -40 olmuş.

MENAJERLİK KONUSUNA AÇIKLIK GETİRİN

Mali disiplinden bahsediyorsanız, menajerlik komisyonlarına açıklık getirmelisiniz. Yandaş bir firmaya verilen şeylere açıklık getireceksiniz. Bir oto kiralama şirketi ile yaptığınız sponsorluk anlaşmasından para aldık dediniz, oysa mali raporlarda görüyoruz ki para almak yerine takas anlaşması yapılmış. Çok üzücü şeyler oluyor. Başkanımızın son hafta yaptığı açıklamaları Galatasaray Spor Kulübü adına üzüntü ile karşılıyorum. Galatasaray Spor Kulübü, temsil edilme yeteneğini tamamen kaybetmiştir. Hiç kimsenin Galatasaray’ı kamuoyu nezdinde küçük düşürme hakkı yoktur. Talebimiz ve beklentimiz tüm divan kurulu adına gereğinin yapılmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Eşref Hamamcıoğlu: Galatasaray Spor Kulübü temsil edilme yeteneğini tamamen kaybetmiştir ile ilgili etiketler Galatasaray Mustafa Cengiz eşref hamamcıoğlu