Esnafı rahatlatacak haberi Maliye Bakanı duyurdu! Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz gün Batman'a ziyaret gerçekleştirerek Batmanlı esnaflarla sohbet etti. Esnafların taleplerini dinleyen Bakan Nebati: “Esnafımızı rahatlatacak paket yolda geliyor. Esnafımızı rahatlatacağız. Cumhurbaşkanımız açıklayacak” dedi. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Batman ziyareti sırasında esnafı rahatlacak haberi duyurdu. Esnafı rahatlatacak paket yolda geliyor diyen bakan Nebati ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı belirtti. 

Peki esnafa yapılması planlanan paketin detayları ne? Konuyla ilgili merak edilenleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Esnafı rahatlatacak haberi Maliye Bakanı duyurdu! Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

İşle o açıklamadan satır başlıkları…

KREDİYE ULAŞMADAKİ SIKINTININ ÖNÜ AÇILACAK 

"Esnafın borçlanma ile ilgili bozulan yapılandırmalarının devamını sayın Bakan anlattı. İkincisi krediye ulaşmaktaki sicil düzelme, bunlarla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor sayın Bakanla. Esnafa işyeri kredilerinin miktarının artmasıyla ilgili KOSGEB destekli kredilerin talebinde bulunduk ama en önemlisi devlet bir taraftan kredi veriyor bir taraftan özel bankalar esnafa kredi vermiyor ve çeşitli problemler çıkarıyor.

Esnafın en önemli sorunu bölgesel sorun. Perakende yasası gelmedi, diğer torba kanun geldi esnaf bunu da bekliyor. Bakan tahmin ediyorum ki sicil düzeltme ile krediye ulaşmadaki sıkıntının önünü açacak.

'5 MADDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ARZ ETTİK'

Birincisi krediye ulaşmadaki sicil düzeltme olmazsa olmaz. TESK’in genel kurulunda sayın Cumhurbaşkanına arz ettik. Esnaf beklentisi var dedik. 1 çalışma gün sayısı, yanında çalışan 7 bin günde esnaf 9 bin günde emekli oluyor. Sigorta primlerinin yüksek olmasıyla ilgili, kredilere ulaşmadaki problemin ortadan kalkmasıyla ilgili, perakende yasası ile ilgili 5 maddeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz ettik. Bu taleplerimiz karşılık bulacak diye beklenti içerisindeyiz."

Esnafı rahatlatacak haberi Maliye Bakanı duyurdu! Ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati esnaf paketi tesk Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.