Eşlerini kaybeden kadınları devlet yalnız bırakmıyor: Yapılacak 2000 TL destek ile eşi vefat eden kadınların geçinmesi kolaylaşacak! Başvuru şartları…

Eşi vefat eden kadınlar, gelir desteğinden yoksun kalıyor. Bu kadınların geçim sıkıntısı çekmemesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2000 TL yardım yapılacak. Başvuru şartlarını sağlayanlar, iki ayda bir yardım alacak. İşte detaylar…

Eşlerini kaybeden kadınların maddi anlamda birtakım sıkıntıları ortaya çıkıyor. Özellikle çocuğu olan kadınlar, çocuklarına bakmak zorunda oldukları için çalışmakta da zorlanıyor. Anne ve babalarından da bir destek göremeyen kadınlar, ciddi sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların çektiği bu sıkıntıların bilincinde olarak yardımlarını güncelliyor. Bakanlığın aldığı son karara göre eşi vefat eden kadınlara 2000 TL yardım yapılacak. Yardımdan yararlanmak isteyen kadınların bakanlığa başvuru yapması gerekiyor. Başvurusu onaylanan kadınlara iki ayda bir olmak üzere 2000 TL destek veriliyor.

2000 TL DESTEK İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Eşlerini kaybeden kadınları devlet yalnız bırakmıyor: Yapılacak 2000 TL destek ile eşi vefat eden kadınların geçinmesi kolaylaşacak! Başvuru şartları…

Eşi vefat eden kadınlara yönelik olarak verilecek 2000 TL destek için kadınların başvuru yapması gerekiyor. Başvurunun e-Devlet üzerinden yapılması mümkün oluyor. Kadınların ilk olarak e-Devlet üzerinde yer alan “Sosyal Yardım Başvuru Formu” belgesini doldurması gerekiyor.

Başvurunun kabul edilebilmesi için verilen her bilginin hatasız olması gerekiyor. Başvuruların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından bakanlık yetkilileri sistem üzerinden inceleme yapıyor. Ailede kişi başına düşen gelir miktarının asgari ücretin üçte birinden fazla olması halinde yardım onaylanmıyor. Destek başvurusu yapıldıktan sonra hane incelemesi için bakanlık yetkilileri belirtilen adresleri ziyaret ediyor. Bu sayede kadının gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı anlaşılıyor.

2000 TL DESTEK KİMLERE VERİLİR?

2000 TL destek almak isteyen kadınların eşlerinin vefat etmiş olması gerekiyor. Aynı zamanda kadının eşinin vefatıyla beraber maddi güçlük yaşaması da gereken şartlar arasında yer alıyor. Destek, kadının maddi ihtiyaçları devam ettiği sürece veriliyor. Kadın, kendi kendini geçindirecek duruma geldikten sonra yardım alması mümkün olmuyor.

Yardımlar iki ayda bir olacak şekilde yapılıyor. Bu sayede kadınlar geçimlerini daha kolay bir şekilde sağlıyor.

Eşlerini kaybeden kadınları devlet yalnız bırakmıyor: Yapılacak 2000 TL destek ile eşi vefat eden kadınların geçinmesi kolaylaşacak! Başvuru şartları… ile ilgili etiketler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.