Eskişehir özel yurt ücretler ne kadar? Eskişehir en ucuz yurt fiyatları Eskişehir yurt ücretleri

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla aileleri ve öğrencileri telaş sardı. Özel öğrenci yurt fiyatları, ailelerinden farklı şehirlere yerleşecek olan öğrenciler tarafından araştırılıyor. Peki, Eskişehir özel öğrenci yurt fiyatları ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra farklı illerde üniversite öğretimine devam edecek olan adaylar özel öğrenci yurt fiyatları hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Araştırmaların yoğun olarak yapıldığı illerden biri de Eskişehir. Peki, Eskişehir özel öğrenci yurt fiyatları ne kadar? Tüm detaylarıyla haberimizde...

Eskişehir özel yurt ücretler ne kadar? Eskişehir en ucuz yurt fiyatları Eskişehir yurt ücretleri

Eskişehir özel öğrenci yurtları yıllık olarak 11.000 ve 6.000 TL arasından değişkenlik gösteriyor.

ESKİŞEHİR'DE GEZİLECEK YERLER

TARİHİ ODUNPAZARI BÖLGESİ

Eskişehir gezilecek yerler listemizin ilk sırasında Odunpazarı bölgesi var. Odunpazarı, Eskişehir’in en eski yerleşim bölgesi. Son yıllarda bölgede yapılan başarılı turizm yatırımları ile bambaşka bir çehreye kavuştu. Bölgede gezip görebileceğiniz birçok tarihi konak, çeşme, müze var. Dilerseniz Eskişehir seyahatinizde bu bölgedeki butik otellerden birinde kalabilirsiniz. Bölgede gezip görebileceğiniz en önemli gezi noktalarından bazıları şunlar:

ODUNPAZARI EVLERİ

Odunpazarı bölgesinin en dikkat çeken bölümü şüphesiz Tarihi Odunpazarı Evleri. Kısa zaman öncesine kadar şehrin en eski evleri arasında gösterilen bu yapılar geleneksel Osmanlı sivil mimarisinin güzel örneklerinden. Yakın zamanda bölgede yapılan restorasyon çalışmalarının ardından evler bambaşka bir yüze kavuştu. Evlerin büyük bölümü halen konaklama amaçlı kullanılsa da evlerin bir kısmı artık butik otel, kafe, restoran, müze ve hediyelik eşya dükkanları olarak hizmet veriyor.

PORSUN ÇAYI VE ADALAR BÖLGESİ

Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu olan Porsuk Çayı Eskişehir’in içinden geçiyor. Haritada da görebileceğiniz üzere aslında şehrin birçok noktasından Porsuk geçiyor. Bunlar içerisinde en ünlü olanı yerli halk tarafından “Adalar” olarak adlandırılan bölge. Burası harita kuzey kısımda yer alıyor. Paralelinde Doktorlar Caddesi var.

Porsuk Çayı çevresinde günümüzde birçok kafe ve restoran var. Havaların güzel olduğu bahar ve yaz aylarında düzenlenen gondol ve bot turları bölgeye ayrı bir güzellik katıyor.

SAZOVA BİLİM SANAT VE KÜLTÜR PARKI

Son yıllarda Eskişehir’de birçok park yapılsa da bunlardan en ünlü olanı kuşkusuz Sazova Parkı. Tam adı ile Bilim, Sanat ve Kültür Parkı, Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde yer alıyor. Özellikle çocuklu ailelerin çok keyifli vakit geçirebilecekleri park gerçekten büyük ve içerisinde ilginizi çekebilecek birçok bölüm var.

Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, ETİ Sualtı Dünyası, Japon Bahçesi, Sabancı Uzay Evi, Bilim Kültür Merkezi, Esminyatürk, Türk Dünyası Kültür Merkezi gibi Eskişehir gezilecek yerler listemizdeki birçok önemli nokta bu parkta yer alan önemli bölümlerden.

KURŞUNLU CAMİİ VE KÜLLİYESİ

Odunpazarı bölgesine yer alan Kurşunlu Camii Eskişehir’in tarihi ve öneli dini yapılarından bir tanesi. Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında yaptırılan külliyenin cami kısmı halen şehrin önemli dini yapılarından. Külliyenin diğer bölümleri; Lületaşı Müzesi, El Sanatları Çarşısı, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi ve Sıcak Cam Üfleme Atölyesi olarak hizmet veriyor.

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ & ETİ SUALTI DÜNYASI

Sazova Parkı içerisinde Mayıs 2017 tarihinde açılan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, şehrin son dönemdeki en popüler gezi noktalarından. Hayvanat bahçelerine bakış açınız nasıl bilemiyorum ama özellikle çocuklu aileler bu parkta eğlenceli vakit geçirebilirler. Hayvanat bahçesinde penguen, lemur ve mirket gibi farklı canlı türleri de bulunuyor. Ayrıca Tropik Merkez, Papağan Evi ve Japon Bahçesi parkın dikkat çekici noktalarından.

Hayvanat Bahçesi’nden birkaç sene önce hizmete açılan ETİ Sualtı Dünyası ise butik sayılabilecek bir akvaryum. Günümüzde parkın bir bölümü olarak hizmet veriyor. Hayvanat Bahçesi ve ETİ Sualtı Dünyası’nı birlikte gezmek en az 2 saat sürebilir.

 ATLIHAN EL SANATLARI ÇARŞISI

Odunpazarı Bölgesi’nde yer alan Atlıhan El Sanatları Çarşısı, şehrin bir diğer tarihi ve turistik noktası. Atlıhan, eskiden han olarak kullanılsa da yakın dönemde yapılan başarılı restorasyonların ardından günümüzde el sanatları olarak hizmet veriyor. İki katlı çarşıda başta lületaşından yapılmış yöresel eşyalar olmak üzere kendinize ve sevdiklerinize alabileceğiniz birçok şey bulabilirsiniz.

ESKİŞEHİR BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ

Başlıkta her ne kadar Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi yazsam da bu Odunpazarı semtinde, tarihi evlerin birinde yer alan bu müzenin tam adı Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi.

Geçtiğimiz yıllarda kapılarını ziyaretçilere açan müzede Yılmaz Büyükerşen ve öğrencilerinin yaptığı 200‘e yakın balmumu heykel sergileniyor. Format olarak Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzeleri‘ne benziyor. Sevdiğiniz sanatçılar ile birlikte fotoğraf çektirmek eğlenceli olabilir. 

KENTPARK

Eskişehir gezilecek yerler listemizdeki bir diğer popüler park olan Kentpark, Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hemen karşısında yer alıyor. Kenarından Porsuk Çayı geçen parkın Türkiye çapında ünlü olmasının nedeni ise içerisinde Türkiye’nin ilk yapay plajının yer alması. Plaj ve burada yer alan havuzlar özellikle havaların sıcak olduğu günler her yaştan ziyaretçinin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Aileler için ayrı bir bölümün de olduğu plaj Eskişehir ziyaretinizde sizin için de farklı bir deneyim olabilir.

ETİ ARKEOLOJİ MÜZESİ

Eğer gezi boyunca bölge tarihi hakkında bilgi almak isterseniz Odunpazarı bölgesine yakın, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Eti Arkeoloji Müzesi‘ni ziyaret edebilirsiniz. 1945 yılına dayana tarihi ile arkeoloji müzesi bölgenin en önemli müzelerinden. Yakın tarihte ETİ sponsorluğunda yenilenen müzede dijital uygulamalar da dikkat çekiyor. Dilerseniz bu önemli müzeyi Eskişehir gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Eskişehir özel yurt ücretler ne kadar? Eskişehir en ucuz yurt fiyatları Eskişehir yurt ücretleri ile ilgili etiketler Eskişehir Özel öğrenci yurt fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.