Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş kalbine yenildi

Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 62 yaşında hayatını kaybetti. İstinye'de evine giderken kalp krizi geçiren Coş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz darbesinin de simge isimlerinden biriydi.

Türkiye'nin en popüler valilerinden 62 yaşındaki Hüseyin Avni Coş, İstinye'de evine giderken kalp krizi geçirdi. Asansöre binerken fenalaşan eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HÜSEYİN AVNİ COŞ KİMDİR?

2015-2017 yılları arasında Sakarya Valisi olarak görev yapan Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz darbesinin de simge isimlerinden biriydi.

Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş kalbine yenildi

SİLAHLI POZU SEMBOL OLDU

15 Temmuz'da darbecilerin Sakarya Valiliği'ne girerek yakalamak istedikleri Vali Hüseyin Avni Çoş, darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden askerlerin vatandaşlar tarafından çıkartılması sonrasında elinde tüfek ile valilik önünde açıklama yapmıştı. Hüseyin Avni Coş'un tüfekli pozu 15 Temmuz'un Sakarya'daki sembol fotoğraflarından biri haline gelmişti.

Hüseyin Avni Coş daha sonra yüzleri duvara dönük olan darbecilere, "Cezanızı göreceksiniz. Millete nasıl ateş ettiniz? Sivil halka nasıl ateş ettiniz. Siz Türk askeri değil misiniz? Size emir veren adi şerefsizden millete ateş et derse nasıl uyuyorsunuz, kanunsuz emirden haberiniz yok mu? Kanunsuz emir diye bir şeyi bilmiyor musunuz?" diyerek tepki göstermişti.

Eski Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş kalbine yenildi ile ilgili etiketler 15 Temmuz Hüseyin Avni Coş sakarya valisi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.