Eski Rus generalden Putin'e sert tepki: İşgalin ağır yaptırımları olur

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz, batı ülkelerinin de vereye girmesiyle diplomasiyle çözülmeye çalışılsa da bölgedeki Rus askerlerinin varlığı savaş ihtimalini gündemde tutmaya devam ediyor. Emekli bir Rus general yazdığı açık mektupta Putin yönetimin hamlelerine sert tepki göstererek olası bir işgalin ağır yaptırımları olabileceğine dikkat çekti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki kriz savaş ihtimali ile devam ediyor. Moskova yönetimi savaş çıkarmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söylese de Ukrayna sınırına askeri yığınak yapmaya devam ediyor.

Emekli bir Rus general yazdığı açık mektupta Rusya Devlet Başkanı Putin'i iç siyasetteki sorunların üzerini kapatmak için savaş çıkarmaya çalışmakla suçladı. Emekli general Leonid Ivashov Rusya'nın bir potansiyel tehditle karşı karşıya olmamasına rağmen Putin'i 'Savaş kışkırtıcılığı' yapmakla suçladı.

Daha önce Savunma Bakanlığı'nda görev alan ve siyasette aktif rol alan Ivashov Rusya Meclisi'nin internet sitesinde yer alan açık mektupta yönetime uyarılar yaptı. Katı bir milliyetçi olarak bilinen Ivashov, Putin'in görevine 2001'de son verilmesinin ardından yönetime muhalif çıkışlar yaparak ön planda yer alıyor.

Olası bir işgal nedeniyle Rusya'ya ağır yaptırımlar gelebileceğinin altını çizen Ivashov "Devlet Başkanı ve hükümet bu tür sonuçları görmezden gelemez" dedi.

Emekli Rus general mektubunun devamında Putin'in bu hamlesinin yönetime karşı ülke içinde artan tartışmaları bastırmak için yaptığını savundu.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

 

Eski Rus generalden Putin'e sert tepki: İşgalin ağır yaptırımları olur ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Putin işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.