Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! 600 yıl sonra istifa eden ilk Papa'ydı!

Vatikan'dan gelen son dakika açıklamasına göre eski Papa 16. Benedict 95 yaşında hayatını kaybetti. Eski Papa 16. Benedict yaklaşık 600 yıl sonra istifa eden ilk Papa'ydı.

Vatikan sözcüsü eski Papa 16. Benedict'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sözcü yaptığı açıklamada, eski Papa 16. Benedictus'un Vatikan'daki Mater Ecclesiae Manastırı'nda sabah saat 09:34'de yaşamını yitirdiğin duyurdu. Konuya ilişkin geniş açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını belirtti.

PAPA DUA İSTEMİŞTİ

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile yaklaşık 10 yıl önce istifa eden 95 yaşındaki selefi 16. Benedictus'un ‘’çok hasta’’ olduğunu söylemiş ve inananlardan eski papa için dua etmelerini istemişti.

PAPA 16. BENEDİCTUS KİMDİR?

1927’de Almanya’da dünyaya gelen, gerçek adıyla Joseph Ratzinger, 2005-2013 yılları arasında Papa olarak görev yaptı. Bu göreve seçildiğinde 78 yaş ile en yaşlı papalardan olan Ratzinger, bundan yaklaşık 8 yıl sonra ‘ilerleyen yaşını’ gerekçe göstererek istifa etti.

Papaların ölene kadar görevde kalma geleneğini yaklaşık 600 yıl sonra bozan ilk papa Ratzinger oldu ve bu kararla Katolik dünyasında şok etkisi yarattı.

‘Emekli Papa’ unvanını alan Ratzinger, bundan sonra da Vatikan’da yaşamayı ve papalara özel beyaz kıyafet giymeyi sürdürdü. Mater Ecclesiae Manastırı’nda yaşayan eski papayı sık ziyaret eden kişilerden olan ve biyografisini de yazan Peter Seewald 2020’de de Ratzinger’in sağlık durumunun kötü olduğunu söylemişti.

Gelenekselci, dogmalara bağlı bir Papa olarak hatırlanan 16. Benedictus, bu göreve gelmeden önce engizisyonun devamı sayılan İnanç Doktrini Kurulu’nun başkanlığını yapmıştı.

Eski Papa 16. Benedict hayatını kaybetti! 600 yıl sonra istifa eden ilk Papa'ydı! ile ilgili etiketler Papa Vatikan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.