Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası

Pakistan‘da ‘devlet sırlarını ifşa’ etmekle suçlanan eski Başbakan İmran Han ve eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi’ye 10’ar yıl hapis cezası verildi.

Pakistan’da devlet sırlarını ifşa etmekle suçlanan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) Kurucusu ve eski Başbakan İmran Han, ‘Resmi Sırlar Yasası’ uyarınca kurulan özel bir mahkemece 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, davaya özel kurulan mahkemenin hakimi Abual Hasnat Zulqarnain tarafından açıklandı.

Eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi de aynı suçtan 10 yıl hapis cezası aldı.

Pakistan medyası, kararın 8 Şubat’ta yapılacak genel seçimlerin öncesinde verildiğine dikkat çekti. Bugün açıklanan karar sonucunda Han ve Kureyşi’nin önümüzdeki 5 yıl için herhangi bir seçimde aday olamayacağı ifade edildi.

HAN, AĞUSTOS AYINDA 3 YIL CEZA ALMIŞTI

Han, Ağustos 2023’te devlet hediyelerini satma ve mal varlığını gizleme suçlamalarını içeren Toshakhana davasında 3 yıl hapis cezası almıştı. Islamabad Yüksek Mahkemesi, daha sonra Han’ın cezasını ertelemişti.

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han’a 10 yıl hapis cezası ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.