Eski Musul Valisi'ne 'DAEŞ İşgali' davasında 7 yıl hapis cezası!

Irak’ın Musul kentinin terör örgütü DAEŞ tarafından işgal edildiği dönemde vali olan Esil Nuceyfi'nin 7 yıl hapis cezasına çarpıtıldığı bildirildi. Nuceyfi'nin neyle suçlandığı bilinmemekle birlikte, davanın şehrin terör örgütünün eline düşmesi hakkında olduğu biliniyor.

Terör örgütü DAEŞ’ın Irak’ın Musul kentini işgal ettiği dönemde vali olan Esil Nuceyfi, 7 yıl hapis cezasına çarpıtıldı.

NEYLE SUÇLANDIĞI BİLİNMİYOR

Musul Ceza Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, Nuceyfi'nin neyle suçlandığına dair bilgi verilmezken, Irak basını adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberde, Musul eski milletvekillerinden Abdurrahman el-Liveyzi’nin daha önce Nuceyfi hakkında açtığı davanın bugün sonuçlandığı belirtildi.

DAVA DAEŞ'İN MUSUL'U ELE GEÇİRMESİ HAKKINDA

2014 yılında Musul Valisi olan Nuceyfi hakkında açılan davanın kentin terör örgütünün eline düşmesi ile bağlantılı olduğu kaydedildi. 2018 yılında, Musul Soruşturma Mahkemesi, eski vali Nuceyfi hakkında gözaltı kararı vermişti.

Eski Musul Valisi'ne 'DAEŞ İşgali' davasında 7 yıl hapis cezası! ile ilgili etiketler Irak DEAŞ Vali Musul DAEŞ IŞİD
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.