Eski MİT'çi Eymür: Adil Öksüz öldürülmüş olabilir

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Sedat Peker’den JİTEM’e, Adil Öksüz’den Yeşil’e ve Abdullah Çatlı’ya dair pek çok konuda açıklamalar yaptı. Eymür, faili meçhul cinayetler davasında ismi geçen 18 kişinin, devlet görevlileri tarafından para için öldürüldüğünü söyledi. Eymür, Yeşil ve Adil Öksüz'ün de öldürüldüğü görüşünde...

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'na konuşan Mehmet Eymür, Abdullah Çatlı, Yeşil, Sedat Peker, Doğu Perinçek gibi birçok isme ilişkin iddialarının yanı sıra 'faili meçhul' cinayetlere değindi.

Sedat Peker’le geçmişte bir kez karşılaştığını belirten Eymür, “Bir akrabanın evinde karşılaştık tesadüfen. Benim yazılarım vardı o zaman. İsmi geçiyordu. ‘Ben artık iş adamı oldum’ dedi. ‘İş adamı arkasında 30 kişiyle gezmez’ dedim. ‘İş adamı olmanı temenni ederim ama bugünkü durumun benzemiyor’ dedim. Öyle bir konuşmamız geçti” dedi.

"CİNAYETLERİ MENFAAT İÇİN İŞLEDİLER"

JİTEM’in gerçek olduğunu belirten Eymür, işlenen ‘faili meçhul’ cinayetlerle ilgili de konuştu:

"JİTEM Gerçek elbette. Veli Küçük'ü de iyi tanırım. Yanlış işlere giriştiler. JİTEM, şu bu falan filan" diyen Eymür, faili meçhulleri şöyle anlattı: "(18 kişiyle ilgili dava) Tarık Ümit'ten aldığım listeleri falan verdim hep. Bizde çalışan Kaşif Kozinoğlu (Ergenekon operasyonu sırasında cezaevinde ölen eski MİT mensubu) bu grupla çalışanlardan biriydi mesela. Tabii ben bu cinayetleri rapor ettim. O raporları usulüne uygun biçimde verdim.

Devlet benim gözümde her şeyi yapabilir. Meşrudur. Benim için böyle. Ama işin içinde menfaat varsa… 'Bu kadar para ver yoksa seni öldüreceğim.' Bu insanlar maalesef böyle öldürüldü..."

"ADİL ÖKSÜZ ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR"

“15 Temmuz henüz çözülmedi tam olarak” diyen Eymür, “Amerika, şunu diyecek de cemaat yapmayacak, mümkün mü? Cemaat istediği gibi davranabilir mi? Bu bağlamda bakmak lazım. Çok soru var. Mesela Adil Öksüz. Hâlâ yok ortada. Ben öldürülmüş olabileceğini de düşünüyorum. Normal değil” ifadelerini kullandı.

"YEŞİL'İ BİRİ TEMİZLEDİ"

‘Yeşil’ olarak bilinen 90’ların katil istihbaratçılarından Mahmut Yıldırım’ın yaşayıp yaşamadığı sorusuna yanıt veren Eymür, “Zannetmiyorum. Herhalde parayı bölüşenlerden biri temizledi onu. Ortadan kaybolduğu zaman. Bayağı aradık o zaman. Arabasını Bahçelievler'de bulduk. Şoförü vardı o da ortadan kayboldu” dedi.

"ÇATLI UYUŞTURUCU İŞİ YAPIYORDU"

Devletin kullandığı ülkücü isimlerden biri olan ve Susurluk kazasında yaşamını yitiren Abdullah Çatlı ile ilgili konuşan Eymür, “Çatlı ile de münakaşam oldu. Bebek'te bir restorana getirmişti biri. Dedim ki uyuşturucu işi yapıyorsunuz. O zaman yurt dışında yaşıyorlardı. ‘E biz mecbur kaldık, aç mı yaşayalım’ dedi” ifadelerini kullandı.

"DOĞU PERİNÇEK ABD AJANI"

Doğu Perinçek'in MİT içinde etkili olup olmadığına yönelik bir soruya da yanıt veren Eymür, "Perinçek'in hem ordu içinde yüzbaşılıktan başlayıp generalliğe kadar uzanan adamları var hem de MİT'te. Bana kalırsa Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır. Kesinlikle öyledir." dedi. Eymür, "Bunu bilgiyle mi söylüyorsunuz?" sorusuna da "Evet." karşılığını verdi.

Eski MİT'çi Eymür: Adil Öksüz öldürülmüş olabilir ile ilgili etiketler Adil Öksüz mehmet eymür abdullah çatlı yeşil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.