Eski milli basketbolcu Hurşit Baytok hayatını kaybetti

Eski milli basketbolcu Hurşit Baytok, 71 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastalıkla mücadele eden Türk basketbolunun önemli isimlerinden Hurşit Baytok'un vefat haberi sevenlerini üzdü. Hurşit Baytok'un cenazesi 17 Ekim Pazartesi günü defnedilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Milli takımımızın eski sporcularından Hurşit Baytok’un vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz" denildi. Açıklamada, Hurşit Baytok’un cenazesinin 17 Ekim Pazartesi günü Levent Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.


HURŞİT BAYTOK KİMDİR?

Hurşit Baytok 18 Mart 1951 tarihinde doğdu. 2 çocuk babası. Marmara Üniversitesi İşletme mezunu olan Baytok, ABD Connecticut üniversitesinde basketbol stajı yaptı. 18 yıl boyunca BJK formasıyla Türkiye 1. Ligi'nde oynadı. Bu süre içerisinde 10 kez milli takım forması giydi. Profesyonel yaşantısından sonra antrenörlük yapmaya başlayan Baytok; Türkiye Kadınlar Ligi, İkinci Lig, altyapı milli takımlar, Fenerbahçe, Beşiktaş, Antalya BŞB, altyapı koordinatörlüğü dahil 30 yıllık antrenörlük görevinde bulundu. Baytok, Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu Üyeliği görevinde de bulunmuştur. Hurşit Baytok İstanbul Üniversitesi'nde BESYO Öğretim Görevlisi olarak da görev yapmıştır.

Eski milli basketbolcu Hurşit Baytok hayatını kaybetti ile ilgili etiketler TBF Hurşit Baytok
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.