Eski istihbaratçı Altaylı'ya 42 yıl hapis istemi

Eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında "FETÖ yöneticiliği" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 42 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Eski istihbaratçı Mehmet Barıner hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 35 yıla kadar hapis istendi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmalarına devam eden tutuklu sanıklar eski istihbaratçı Enver Altaylı ve Mehmet Barıner duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Mahkeme Başkanı Sebahattin Sarıdoğan dava dosyasına gelen evrakları okumasının ardından ara celsede cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasını açıkladığını kaydetti.

ALTAYLI İÇİN 42,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında eski istihbaratçı Enver Altaylı hakkında 'Siyasi ve askeri casusluk' suçu ve 'Terör örgütü yönetme' suçlarından 42,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

SAVCI, BARINER İÇİN İSE '35 YILA KADAR HAPİS' DEDİ

Aynı dosyada yargılanan ve eski istihbaratçı Mehmet Barıner hakkında ise savcı, 'Siyasi ve askeri casusluk' suçu ile 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan Seda Chamatzoglou'nun hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin yurt dışına yasa dışı yollarla kaçma girişimlerini organize ederek yardım etme suçundan açılan kamu davasında beraati istendi.

Eski istihbaratçı Altaylı'ya 42 yıl hapis istemi ile ilgili etiketler FETÖ istihbarat enver altaylı mehmet barıner casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.