Eski hatlı telefonlar antika oldu! Binlerce TL’ye satılıyor

Eskiye olan özlemimiz gün geçtikçe artıyor. Eskiden anne babalarımızın hatta dede ve ninelerimizin kullandığı sabit hatlı telefonlar son zamanın en çok rağbet gören ürünlerden biri oldu. O kadar ilgi gördüler ki fiyatları 10 bin Tl’ye kadar çıktı.

Kahramanmaraş’ta bulunan Demirciler Çarşısı 100 yıl öncesine dayanan antika telefonlar sergileniyor. Kuşaktan kuşağa aktarılan bu telefonlar yeni dönem gençlerinin çok ilgisini çekiyor. Fiyatları 400 Tl ile 10 bin TL arasında değişiyor.

Eski hatlı telefonlar antika oldu! Binlerce TL’ye satılıyor

TELEFONLARI YENİ NESİLE TANITIYORLAR

Antika dükkanında eski ve tarihi olan telefonları sergilediğini belirten Ali Nurlu, "Bu telefonlarımızın özelliği yeni nesil bunları bilmiyor. Yeni nesillere bu telefonların tanıtımını yapıyoruz. Bu telefonları hiç görmedikleri için fotoğraflarını çekiyorlar. Çalışma sistemlerini merak ediyorlar ve onları soruyorlar. Buradaki telefonlar yüzyıla hitap ediyor. Buradaki telefonlara bazılarının ekonomik gücü yetmiyor ama ekonomik gücü olanlar alıp gidiyor. Telefonlar hala işlevini gören telefonlar. Meraklı olanlar geldiklerinde biz bunları televizyonda görmüştük diyorlar" dedi.

Eski hatlı telefonlar antika oldu! Binlerce TL’ye satılıyor - Resim : 2

GENÇLERİN SABIRSIZ OLDUĞUNA VURGU YAPTI!

Antika telefonlarda bir yanlış yapıldığında işlemin tekrardan başlandığına dikkat çeken Nurlu, "Şimdiki telefonlarda bile gençler birisini aradığında zaman aldığında dahi tahammül etmiyor. Ama eski insanlar eski telefonlarla sabırla karşı tarafa telefonu düşürmeye çalışıyorlardı" ifadelerini kullandı.


Telefonların eskiliğine göre fiyatının değiştiğini de aktaran Nurlu, "Antika telefonlar bulunması çok zor olan telefonlar. Ürünlerin birçoğu dışarıdan geliyor. Antika telefonların fiyatı ise 400 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor" diyerek bilgi verdi.

 

Eski hatlı telefonlar antika oldu! Binlerce TL’ye satılıyor ile ilgili etiketler Antika Telefon Kahramanmaraş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.