Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 4 yıla kadar hapsi isteniyor!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un canlı yayın sırasında FETÖ'nün siyasi ayak tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamalar sonucu açılan soruşturma tamalandı. Başbuğ'un kamu görevlilerine hakaret suçundan 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un canl yayında yaptığı açıklamalar sonrası "kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açtı. İddianamede, Başbuğ'un 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

TELİFİN FETÖ SİREKTİĞİ İLE HAZIRLANDIĞINI İLERİ SÜRMÜŞTÜ

İlker Başbuğ,, katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasında,, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan düzenlemeye değinmiş, tepki çeken ifadeler kullanmıştı. Başbuğ, "2009'da bu kanun teklifini kim hazırladı" diye sorduktan sonra teklifin FETÖ'nün direktifi ile hazırlandığını ileri sürmüştü.

"KİMİN İMZASI VARSA SİYASİ AYAK ORADADIR"

"Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan o düzenlemede kimin imzası varsa siyasi ayak oradadır" ifadelerini kullanan Başbuğ'a tepki yağarken, aralarında AK Partili vekillerin de bulunduğu birçok kişi suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu sonrası 'siyasi ayak' soruşturması tamamlandı. Başbuğ'un sözlerinin eleştiri sınırı ve ifade özgürlüğünü aştığı belirlendi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 4 yıla kadar hapsi isteniyor! ile ilgili etiketler İlker Başbuğ
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.