Eski cumhurbaşkanı Abdel Aziz serbest bırakıldı

Batı Afrika’nın yer altı zenginlikleriyle ünlü ülkesi Moritanya'nın gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Mohamed Ould Abdel Aziz serbest bırakıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Görevde olduğu dönemde Ankara’ya ziyaret de gerçekleştiren Abdel Aziz, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan hayranlığı ile tanınıyor.

İsrail Büyükelçiliği'ni kapatan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı ülkesine davet eden Abdel Azez, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası örgütün Moritanya’daki okullarının Maarif Teşkilatı'na devrini sağlamıştı.

Görevi bıraktıktan sonra yolsuzluk ve zimmete para geçirme suçlamaları ile hakkında soruşturma açılan Abdel Aziz 17 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alındı.

Abdel Azez'in avukatı, eski cumhurbaşkanının bir haftalık gözaltı işleminin ardından gece yarısı serbest bırakıldığını duyurdu. Abdel Azez'in pasaportuna el konulduğu, Nouakchott'tan ayrılmasının yasaklandığı öğrenildi.

Eski cumhurbaşkanı Abdel Aziz serbest bırakıldı

İLK FOTOĞRAF

Bir hafta polis sorgusundan sonra serbest bırakılan Moritanya eski Cumhurbaşkanı Muhammed Abdel Azez evinin önünde sevinç gösterileri yapan halkı selamladı.

Eski cumhurbaşkanı Abdel Aziz serbest bırakıldı - Resim : 2

Abdel Azez, SuperHaber’e, TABA Afrika Türkiye Başkanı olan işadamı Hayrettin Bayhan aracılığı ile teşekkür etti.

Eski cumhurbaşkanı Abdel Aziz serbest bırakıldı - Resim : 3

 

Eski cumhurbaşkanı Abdel Aziz serbest bırakıldı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Gözaltı moritanya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.