Eski CHP vekili firari FETÖ'cü Erdemir'den ABD'ye Doğu Akdeniz çağrısı

CHP eski milletvekili ve firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir, ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Eric Edelman ile birlikte Washington merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı'na (FDD) Türkiye karşıtı ifadelerle dolu bir çalışma raporu hazırladı.

Firari FETÖ’cü eski CHP milletvekili Aykan Erdemir ile ABD’nin eski Türkiye Büyükelçisi ve Edelman, Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olan Demokrasilerin Savunması Vakfı için hazırladıkları 'ABD’nin İlgi Alanları' başlıklı raporun 'Doğu Akdeniz'de Amerikan Çıkarları' bölümünde Türkiye'ye karşı skandal ifadelere yer verildi.

TÜRKİYE'Yİ 'MÜTTEFİKLERE TEHLİKE OLMAKLA' SUÇLADILAR

Erdemir ve Edelman, 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de güçlü bir rakip haline geldiğini, Türkiye'nin bölgede düşmanca politikalar izlediğini ve bunun sonucunda da ABD'nin bölgedeki önemli müttefiklerini tehlike altında bıraktığını' iddia ederek Türkiye'yi suçladılar.

Türkiye'yi haydut devlet olarak tanımlanan ikili ''Libya'da Rusya ile beraber savaşı körüklediğini ve Türkiye'nin deniz yetki alanlarında ortaya sunduğu iddialarının pasifize edilmesi için ABD'nin Doğu Akdeniz temsilcisi ataması gerektiğini'' savundu.

''DOĞU AKDENİZ'E ÖZEL ELÇİ ATANSIN''

Ayrıca, Doğu Akdeniz'de artan Türk etkisine karşı, ABD'nin bölgedeki askeri ve diplomatik varlığını yeni bir strateji kapsamında artırmasını, ABD'nin Akdeniz coğrafyasına öncelik tanımasını ve bölgedeki ülkelerle yoğun olarak iletişimde kalmasını söylenildi.

Türkiye'ye karşı, ABD'nin bölgedeki askeri ve diplomatik varlığını yeni bir strateji kapsamında artırmasını, ABD'nin Akdeniz coğrafyasına öncelik tanımasını ve bölgedeki ülkelerle yoğun olarak iletişimde kalmasını gerektiği savunuldu.

Eski ABD Büyükelçisi ve eski CHP milletvekili, ABD'yi EastMed Gaz Forum'u ile yakın bir şekilde çalışması gerektiğini ve Türkiye'nin tezlerine meydan okumak için Doğu Akdeniz'e özel bir elçi atamaya çağırdı.

Eski CHP vekili firari FETÖ'cü Erdemir'den ABD'ye Doğu Akdeniz çağrısı

Eski CHP vekili firari FETÖ'cü Erdemir'den ABD'ye Doğu Akdeniz çağrısı ile ilgili etiketler FETÖ CHP ABD Doğu Akdeniz Türkiye aykan erdemir vekil Eric Edelman
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.