Eski başbakan Yıldırım Akbulut'a veda

Dün hayatını kaybeden eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut için TBMM'de bir tören düzenlendi. Meclis’teki törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti." dedi. TBMM'de düzenlenen törenin ardından Akbulut için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan Akbulut için rahmet dilerken "Rabbim yar ve yardımcısı olsun. Cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın" dedi.

Eski başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut 86 yaşında hayatını kaybetti. Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşama veda etti.

Akbulut için TBMM'de tören düzenlendi.  Meclis’teki törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu ifadeleri kullandı:

''Ölüm, yeni bir dönemin başlangıcı demek. Merhum Akbulut, ardından yazan, söyleyen gösteriyor ki seçkin, müstesna insanlardandı. Anavatan'da uzun yıllar devam etti. Turgut Özal'ın en yakın yol arkadaşı oldu. Parti genel başkanlığı, TBMM Başkanlığı görevlerinde hizmet eden Akbulut, ömrünün son zamanlarında bile Yüksek İstişare Kurulu'nda ülkesi ve milleti için çalışmaya devam etti. Dürüst kişiliğinden bir şey kaybetmeden hayatta kalmayı başaran Akbulut, hafızalarımızda böyle yaşamaya devam edecektir. Ayasofya'nın açılışına dünya gözüyle şahit olması çok müstesnadır. Akbulut halkın içinden bir devlet adamıydı. Halkımız simge bir ismini kaybetti.''

Eski başbakan Yıldırım Akbulut'a veda

Akbulut için Ankara'da bugün cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene katılırken kısa bir konuşma yaptı.

Akbulut'a rahmet dileyen Erdoğan "Başarılı çalışmalarıyla anılacak Yıldırım Akbulut beye rahmet diliyor, yakınlarına milletimize baş sağlığı diliyorum. Rabbim cenetiyle, cemaliyle müşerref kılsın" dedi.

DEVLET MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Akbulut'un naaşı Erdoğan'ın konuşmasının ardından devlet mezarlığına defnedilmek üzere araca alındı.

Eski başbakan Yıldırım Akbulut'a veda ile ilgili etiketler TBMM Mustafa Şentop eski başbakan yıldırım akbulut tören
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.