Almanlar'ın ünlü golcüsü Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti

Eski Alman milli futbolcu Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti. 1964-1979 yıllarında Bayern Münih formasıyla 585 maçta 533 gol atan ve oynadığı dönem Alman futbolunun en büyük yıldızı olarak gösterilen Gerd Müller'in Batı Almanya'nın 1972 Avrupa Şampiyonası ve 1974 Dünya Kupası zaferlerinde büyük payı vardı.

Almanlar'ın unutulmaz golcüsü Gerd Müller, bu sabah hayata gözlerini yumdu. Bayern Münih kulübü, uzun süredir alzheimer tedavisi gören 75 yaşındaki efsanenin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Batı Almanya'nın 1972 Avrupa Şampiyonası ve 1974 Dünya Kupası zaferlerinde büyük payı olan ve futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden kabul edilen Müller, 1970'te Altın Top ödülünün sahibi olmuştu.

 

Almanlar'ın ünlü golcüsü Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti

ALMAN BOMBACISI

1964-1979 yıllarında Bayern Münih formasıyla 585 maçta 533 gol atan ve oynadığı dönem Alman futbolunun en büyük yıldızı oalrak gösterilen Gerd Müller'e İngiltere'ye attığı bir gol sonrası 2. Dünya Savaşı'na atfen "Alman bombacısı" lakabı takılmıştı.

Alman milli takımı formasıyla 62 maçta 68 gol atan Müller, katıldığı iki Dünya Kupası'nda ise toplam 14 gol kaydetti. Bayern Münih formasıyla 4 lig şampiyonluğu ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası kazanan Müller, 7 kez Almanya gol kralı, 2 kez de Avrupa'da en fazla gol atan oyuncu unvanını kazanmıştı.

GERD MÜLLER OLMASA BAYERN MÜNİH OLMAZDI

Bayern Münih Başkanı Herbert Hainer, kulübün sitesinde yer alan taziye mesajında şunları söyledi: "Bugün FC Bayern ve tüm taraftarları için üzücü, kara bir gün. Gerd Müller gelmiş geçmiş en büyük forvetti - ve iyi bir insan, dünya futbolunda bir kişilikti. Eşi Uschi ve ailesiyle birlikte derin bir üzüntü içerisindeyiz. Gerd Müller olmasaydı, FC Bayern bugün hepimizin sevdiği kulüp olmazdı. Adı ve hatırası sonsuza kadar yaşayacak."

Bayern'in efsane kalecisi ve şu anki CEO'su Oliver Kahn ise “Gerd Müller'in ölüm haberi hepimizi derinden etkiliyor. FC Bayern tarihinin en büyük efsanelerinden biri, başarıları bugüne kadar eşsiz ve sonsuza kadar FC Bayern ve tüm Alman futbolunun büyük tarihinin bir parçası olacak. Bir oyuncu ve bir insan olarak Gerd Müller, FC Bayern ve onun dünyanın en büyük kulüplerinden birine dönüşmesini sağladı. Gerd sonsuza kadar kalbimizde olacak" dedi.

Almanlar'ın ünlü golcüsü Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 2

Almanlar'ın ünlü golcüsü Gerd Müller, 75 yaşında hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Bayern Münih Almanya Gerd Müller Almanya milli takımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.