Eşini döven HDP'liden 'kadına şiddet' önergesi

Eşini yumruklayarak hastanelik eden HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın 10 ay önce kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin engellenmesi için Meclis'te araştırma önergesi verdiği ortaya çıktı.

HDP'li Mensur Işık'ın, tartıştığı öğretmen eşine şiddet uyguladığı ve hastaneye gitmesine izin vermediği ileri sürüldü.

Ağrıları artınca hastaneye giden eşinin doktordan yardım istemesiyle ortaya çıkan olayın ardından HDP'li Işık'a uzaklaştırma tedbiri uygulandı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Işık'ın daha önce kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin engellenmesi için araştırma önergesi verdiğini açıkladı.

Eşini döven HDP'liden 'kadına şiddet' önergesi

HDP Muş İl Örgütü'nün Twitter hesabında yer alan bilgilere göre Işık, araştırma önergesine ilişkin yaptığı konuşmada, "Kadınlara yönelik cinayetler katliam boyutuna ulaşmışken, bu konuda alınan önlemler ve yaptırımlar son derece yetersiz kalmakta ve kadına yönelik oluşabilecek şiddet ve cinayetlerin önünü açmaktadır. Bu kapsamda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin engellenmesine dair araştırma yapılması ve şiddete maruz kalan kadınların hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması için araştırma önergemizi Meclis'e sunduk" ifadelerini kullanmıştı.


Eşini döven HDP'liden 'kadına şiddet' önergesi - Resim : 2

Eşini döven HDP'liden 'kadına şiddet' önergesi ile ilgili etiketler HDP Darp milletvekili TBMM Mensur Işık önerge
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.