Eşi emekli olan 65 yaş aylığı alabilir mi? Yaşlılık maaşı 2021'de ne kadar oldu?

Eşi emekli olduğu halde kendisinin yaşlılık maaşı alabilmesinin mümkün olup olmadığını merak edenler için hemen belirtelim ki şartlar uyuyorsa alabilir. Halk arasında 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşında geçtiğimiz yıla göre bir farklılık mevcut. 711 Türk lirasından yaklaşık olarak 865 TL'ye yükselen yaşlılık maaşından yararlanabilmenin koşulları nedir? Kimler 65 yaş aylığı (yaşlılık maaşı) alabilir?

2021 yılı itibariyle yaşlılık maaşı 865 lira oldu. Yeni yılın ilk yaşlılık maaşını alanlar, maaşa gelen zamdan memnun. Aile ve Sosya Politikalar Bakanlığı tarafından verilen yaşlılık maaşını eşi emekli olanlar alabilir mi? Şartlar nedir? 2021 yaşlılık maaşı başvuru şartları nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

2020 yılında yaklaşık olarak 711 Türk lirası olan yaşlılık aylığı, yeni yılla birlikte zamlanmıştı. Gelen zamla birlikte 65 yş aylığının 865 lira olduğu günümüzde bu maaşı alanlar aynı zamanda evde bakım parası da alabiliyorlar.

Yaşlılık maaşı ya da diğer adıyla 65 yaş aylığı, kişilerin doğum tarihinin son hanesine göre yatan bir maaştır. Örneğin doğum tarihinin son rakamı 0-5 arası olan kişilerin yaşlılık aylığı her ayın 5. günü hesabına yatacaktır. Aşağıda yaşlılık maaşının ne zaman hesaplara yattığını, ayın hangi günlerinde yaşlılık maaşı alabileceğinizi listeledik.

Yaşlılık maaşı 2021 son durum... 2021 yaşlı aylığı (65 yaş) ne kadar arttı? Yaşlılık parası Ocak 2021'de ne zaman, ne kadar verilecek?

PEKİ, EŞİ EMEKLİ OLAN 65 YAŞ AYLIĞI ALABİLİR Mİ?

Şartları taşımak kaydıyla alabilir. Bunun için hiçbir gelirinin olmaması ve eşiyle ikisinin toplam gelirinin 1.218 lirayı geçmemesi gerekiyor. Tabi 65 yaşını da doldurmak lazım.

2021 Kasım yaşlılık maaşları yattı mı

İşte yaşlılık maaşları alma takvimi...

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5 inci günü.

Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6 ıncı günü.

Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7 inci günü.

Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8 inci günü.

Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9 uncu günü.

YAŞLILIK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NEDİR?

Aşağıda yaşlılık maaşı başvuru şartlarını listeledik. Bu şartları sağlayan kişiler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaşlılık aylığı bağlanabilir.

Yetkili hastaneden alınmış yaşlılık sağlık kurulu raporuna göre “yaşlılık” (engel oranı %40-%69) ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede yaşlılık (engel oranı%70 ve üzeri) olan,

Kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunmayan,

Sosyal güvenlik kurumlarından her ne ad altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan,

Nafaka bağlanmamış veya bağlanması mümkün olmayan,

Mahkeme kararıyla veya doğrudan bir mevzuat gereği bağlanmış herhangi devamlı bir gelire sahip bulunmayan,

Her türlü gelirleri toplamının aylık ortalaması, kanunla belirlenen muhtaçlık sınırının altında olan kişiler ile;

bu koşullara sahip olup kanunen bakmakla yükümlü olunan 18 yaşını tamamlamamış yaşlılık yakını bulunanlar ve bakımının fiilen gerçekleşmesi ve aylık ortalama gelirinin kanunla belirlenen muhtaçlık sınırının altında olması kaydıyla bu aylıktan faydalanabilir.

Eşi emekli olan 65 yaş aylığı alabilir mi? Yaşlılık maaşı 2021'de ne kadar oldu? ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 yaşlılık aylığı 65 yaş maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.