Eşi açıkladı... Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard'ın ölüm sebebi belli oldu

Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard 91 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü yönetmenin, "yardımlı intihar" yaptırdığı öğrenildi. Godard'ın ölüm nedenini açıklayan eşi Anne-Marie Mieville, ''Hayatına son vermeye karar verdi. Bu onun kararıydı'' ifadelerini kullandı.

Fransız sinemasının yeni dalga akımına öncülük eden yönetmen Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenin eşi Anne-Marie Mieville, Jean-Luc Godard'ın İsviçre'deki evinde yakınlarının yakında huzur içindeyken yardımlı intihara başvurarak hayatına son verdiğini söyledi.

Mieville yönetmenin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Hasta değildi, yalnızca yorgundu. Bu sebeple hayatına son vermeye karar verdi. Bu onun kararıydı" dedi.  Ünlü yönetmen yasalarında ötenaziye izin veren İsviçre'nin Rolle kentindeki evinde öldü. 

*İsviçre'de destekli intihara izin veriliyor.

 Jean-Luc Godard

 Godard'ın 1960'da vizyona giren ilk uzun metrajlı filmi Breathless, çarpıcı tarzıyla "yeni dalga sinemasının" kült bir klasiği oldu. Yeni dalga sineması, geleneksel sinema anlayışına eleştirel yaklaşan bir akım olarak öne çıktı.

Jean-Luc Godard, devam eden yıllarda önemli eserlerle dünya sinemasında adından sıkça söz ettirdi.

 Jean-Luc Godard

ÖTENAZİ NEDİR?

Ötenazi, aktif ve pasif tür olarak ikiye ayrılan bir uygulamadır. Aktif Ötenazi'de hastanın sakinleştirilmesinin ardından doktor tarafından ölümü sağlayan ilaçların verilmesi ile uygulanıyor. Pasif Ötenazi ile dünya genelinde daha tolere edilen bir yöntem. Bu yöntemde tıbbın iyileştiremeyeceği hastalara hekim müdahalesi kesiliyor ve ölüm süreci hızlanıyor.

Ötenazi, ümitsiz hastalarda daha çok uygulanan bir yöntem olarka ön plana çıkıyor. Türk Ceza Kanunu'da Ötenazi ile ilgili bir hüküm bulunmuyor. Ancak Türk Ceza Yasası’nın 81. (kasten adam öldürme) ve 83. maddeleri (kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi) kapsamında değerlendirilebilir.


ÖTENAZİ HANGİ ÜLKELERDE YASAL?

Dünyada ötanazinin yasal olduğu ülkeler; Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, Kolombiya, Avustralya, Yeni Zelanda, İspanya olarak biliniyor.

 

Eşi açıkladı... Dünyaca ünlü Fransız yönetmen Jean-Luc Godard'ın ölüm sebebi belli oldu ile ilgili etiketler Anne-Marie Mieville Jean-Luc Godard ötenazi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.