Esenyurt'ta skandal! Okula FETÖ ile anılan Hüseyin Çelik'in adı verildi

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan ve yeni açılan imam hatip lisesine eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in adını verdi. Hüseyin Çelik, bakanlığını bütün kaynakları FETÖ için kullanmakla, FETÖ'cülerin taleplerini karşılamakla geçirmiş bir isim olarak biliniyor.

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı.

58 derslikten oluşan ve 9 ayda tamamlanan okulun açılışına eski Milli Eğitim bakanlarından Hüseyin Çelik'in yanı sıra, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Çelik, açılıştaki konuşmasında, adının verildiği okulun açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Hüseyin Çelik, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, belediyenin imkanlarıyla, Esenyurt'ta birçok okul yaptı. Gerçek manada belediyeciliğin ne olduğunu da Esenyurt'ta gözler önüne serdi. Kendisi bir vefa örneği gösterdi, bizim ismimizi buraya teklif etti. Belediye meclisi de kabul etti. Bakanlığım süresince okullara ismimin verilmesine müsaade etmedim. Bir yıl kadar önce buranın temelini attık. Bugün de açılışını yapmak nasip oldu. Ben Başkana ve Esenyurt Belediye Meclisine çok teşekkür ediyorum."

Belediye, yaptığı hizmetle aynı zamanda bir skandala da imza attı.

Çünkü 2003-2009 yılları arasında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Hüseyin Çelik, bakanlık dönemine dair ciddi iddialarla karşı karşıya.

Hüseyin Çelik, bakanlığı döneminde bütün kaynakları FETÖ için kullanmakla, FETÖ'cülerin taleplerini karşılamakla, hatta onların işlerini takip etmekle suçlanan bir isim olarak biliniyor.

Çelik, FETÖ'nün finans kaynaklarından Akın İpek'in ailesine yakınlığıyla da tanınıyor. Ayrıca, Ağustos ayı başında hakkında FETÖ'den suç duyurusunda bulunulan eski bakanlar arasında yer alıyor.

Esenyurt'ta skandal! Okula FETÖ ile anılan Hüseyin Çelik'in adı verildi ile ilgili etiketler Esenler Hüseyin Çelik İmam Hatip Lisesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.