Esenler Belediyesi'nden şehir zirvesi...

Esenler Belediyesi, şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının iş birliği geliştirmelerine destek olmak amacıyla 20-22 Ekim 2017 tarihleri arasında "Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi" düzenleyecek.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Şehir Ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi", Dışişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenleniyor.

ZİRVEYE 192 STK VE ÜNİVERSİTE KATILACAK

Esenler Belediyesi'nin ev sahipliği yapacağı zirveye 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşu ve üniversite katılacak. Birçok ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirvede, 17 konu başlığı altında 35 panelde 157 sunum yapılacak.

Üç gün sürecek zirvenin kongre merkezinde, katılımcı sivil toplum kuruluşlarının stantları yer alacak. Bu alanda katılımcılara bire bir görüşme imkanları sağlanarak, topluma fayda sağlayabilecek projelerin hayata geçirilmesine, bilgi ve deneyimlerin karşılıklı olarak aktarılmasına katkı sağlanacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşecek olan zirve ile günümüzün ekonomik ve sosyal koşullarında, yerel sorunların küresel bir perspektifle çözüme kavuşturulması için gerekli olan uluslararası iş birliğinin sağlanmasını hedefleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan zirveye, ünlü İslam düşünürü Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Ramazan da konuşmacı olarak katılacak.

ZİRVE KONU BAŞLIKLARI

Şehir ve Sivil Toplum
Toplumsal Gelişim ve Sivil Yaklaşım
Kent Kültürü ve Sivil Toplum
Birlikte Yaşama Kültürü ve Sivil Toplum Kuruluşları
Dezavantajlı Gruplar ve Sivil Toplum Kuruluşları
Yönetim ve STK’lar
Yoksulluk, Sosyal Yardım ve Hayırseverlik
Göçmen ve Mülteci Sorunları ve Sivil Toplum Kuruluşları
Mimari, Kent Estetiği ve Sivil Toplum Kuruluşları
Kültür, Sanat ve Sivil Toplum Kuruluşları
Çevre Sorunlarına Sivil Yaklaşım
Enerji ve Şehir
Ulaşım Sorunları ve Sivil Çözümler
Kentsel Dönüşüm
Sivil Toplum Kuruluşları için 21. Yüzyıl Vizyonu
Sivil Toplum Kuruluşları için Ulusal ve Uluslararası Proje ve Fon Kaynakları
Sivil Toplum Kuruluşlarında Kurumsal Kapasite Geliştirme

Esenler Belediyesi'nden şehir zirvesi... ile ilgili etiketler esenler belediyesi şehir zirvesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.