Esen Günay kimdir? Neden öldü?

Esen Günay 75 yaşında hayatını kaybetti.Birçok ünlü ismin seslendirmesini yapan Günay'ın neden hayatını kaybettiği ve biyografisi araştırılmaya başlandı. Ferdi Tayfur ve Kadir İnanır gibi birçok ünlü ünlü ismi seslendirdi. Peki Esen Günay kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Esen Günay kimdir? Tarık Akan’dan Ediz Hun’a, Cüneyt Arkın’dan Fikret Hakan’a kadar birçok ünlü ismi seslendiren sanatçı Esen Günay, yaşamını yitirdi. 75 yaşında hayatını kaybeden Günay'ın yaşamı merak ediliyor. Peki Esen Günay kimdir? Neden öldü? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Esen Günay kimdir? Neden öldü?

OnurAkayMedya'dan Umut Yılmaz, sanatçının bir yıl önce Alzheimer hastalığına yakalandıktan sonra, İzmir’de akrabalarının yanında kalmaya başladığını, 3 Ağustos tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldığını ve uzun süredir yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı.

Umut Yılmaz, ayrıca Esen Günay’ın dün gece saatlerinde vefat ettiğini, cenaze bilgilerinin henüz belli olmadığını ve usta sanatçının son zamanlarda etrafında bulunan insanları tanıma sıkıntısı yaşadığını da ifade etti.

 

ESEN GÜNAY

Esen Günay, (d. 1 Ocak 1943, İzmir) Türk sinemasının önemli bir dublaj sanatçısıdır. 30 yıl Kadir İnanır'ı filmlerin ve dizilerin seslendirmelerini yapmakla birlikte, dört filminin dışında Ferdi Tayfur'u bütün filmlerinde seslendirmiştir.

Ayhan Işık, Yılmaz Güney ve Orhan Gencebay dışında 1963 yılından günümüze Türk Filmlerinde ve yabancı film ve dizileride seslendirmiş olan Günay, özellikle Amerika kıtasının keşfini anlatan 1492: Conquest of Paradise adlı filminde Kristof Kolomb'u canlandıran Gérard Depardieu adlı oyuncuya Türkçe dublaj için sesini vererek gönüllerde taht kurmuştur.

Bu güne dek yaklaşık 15.000 film ve dizilerde jönleri seslendiren Esen Günay, 1965 yılında sinema reklam filmlerinde başladığı seslendirmeye şu sıra Vodafon reklamlarında devam etmektedir. 46 Senedir seslendirme sanatçısı olan Esen Günay, 1960 Yılın da Ankara Devlet konservatuvarında tiyatro tahsili yapmış daha sonra İstanbul'daki Arena Tiyatrosun da Yıldırım Önal ile birlikte birçok tiyatro oyununda rol almıştır.

Esen Günay kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler esen günay kimdir neden öldü
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.