Eşek zeytini kapış kapış satılıyor!

Bursa’nın İznik ilçesinde yetişen ve 'eşek zeytini' olarak bilinen iri taneli zeytine zayıflamak isteyenler büyük rağbet gösteriyor. Sofralık zeytinin iki katı büyüklüğündeki zeytinin kilosu 20 liradan alıcı buluyor

İriliği ile bilinen ve eşek zeytini olarak bilinen kalamata İznik’in Dereköy, Hisardere ve Elbeyli ovasında sayılı çiftçiler tarafından yetiştiriliyor. 200-250 yıllık zeytin ağaçlarında yetişen kalamata, tüketici tezgahında 20 liradan alıcı buluyor.

DİYET YAPANLAR TERCİH EDİYOR

Halk arasında eşek zeytini olarak anılan bu zeytin türünü diyet yapanlar tercih ediyor. Az tuzlu ve sirke suyu ile tatlandırılan ve ekşimsi tada sahip kalamata zeytininin kilogram başına düşen 85 tanesi, sofralık siyah zeytininin 200 tanesine denk geliyor.

esIek_zeytini2

Ayrıca pahalı bir zeytin çeşidi olan kalamata, Almanya ve İngiltere’ye de ihraç edilmeye başlandı.

TALEP ÇOK, FİYATLAR YÜKSEK

İznikli zeytin tüccarı Muhsin Kaya, "Müstahsilden 9 ila 10 liradan aldığımız zeytin işlenip tüketicinin sofrasına 20 liraya ulaşıyor. Bu yıl kalamata zeytini dalında fazla yok, bu yüzden fazla prim yaptı. Şu an tüccar arayıp da bulmakta zorlanıyor. Talep çok, bu yüzden fiyatlar yükseldi" dedi.

Eşek zeytini kapış kapış satılıyor! ile ilgili etiketler Obezite Diyet eşek zeytini zayıflamak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.