Eşek hoşaftan ne anlar! / VİDEO

TRT Haber'de 'Bir Fikrin mi Var' isimli yarışma programında 'organik hoşaf' projesinin finale kalması yeni bir tartışma başlattı

TRT’de düzenlenen “Bir Fikrim mi Var” isimli yarışmada "Batmayan deniz gözlüğü", "Portatif fizik tedavi cihazı" ve "Organik hoşaf" fikirlerinin yarıştığı programda finale gitmeye hak kazanan proje "organik hoşaf" oldu.

FİNALİ "HIZ AYARLI YOL KASİSİ" PROJESİ KAZANDI

"Organik hoşaf" projesinin de finalde yer aldığı yarışmayı "hız ayarlı yol kasisi" projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşler kazandı.

Ancak "Organik hoşaf" projesinin finale kalması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

EŞEK HOŞAFTAN NE ANLAR

Konu muhalif medyada çarpıtılarak TRT ve başörtülü genç girişimci hedef alındı.

Muhalif medyada programda yaşananlar; "Düz kompostodan farkı olmayan hoşafın yanında “alzheimer hastalarına akıllı çip” gibi projeler de vardı. Organik hoşaf ile yarışmaya katılan Kübra Ağca’nın finale seçilmesi ise sosyal medyada alay konusu oldu." şeklinde ifadeler ile sunuldu.

YAPIMCI ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

"Bir fikrim mi var" yarışmasının yapımcı şirketi yaşanan tartışmalarla ilgili sosyal medyadan bir açıklamada bulundu.

Yapımcı şirketin açıklaması:

"Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması "Bir fikrin mi var"ın kazananı "hız ayarlı yol kasisi" projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise "Hoşaf üretim" projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş - sonra da elenmiştir."

SOSYAL MEDYADA DA TARTIŞILDI

TRT'nin yarışması sosyal medyada da geniş yankı buldu. #organikhoşaf başlığı uzun süre "Trend Topic" listesinde kalırken, karşıt görüşlü vatandaşlar arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

Ekran_Resmi_2017-08-08_17.52.43

Ekran_Resmi_2017-08-08_17.52.52

Eşek hoşaftan ne anlar! / VİDEO ile ilgili etiketler TRT Haber hoşaf
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.