Esed Türk yardım TIR'larını engelledi

Kuşatma altında bulunan Halep'e Türkiye'den Suriye'ye insani yardım götüren 20 TIR, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçti. Ancak Esed rejimi, gönderilen yardımı reddetti.

Suriye'de dün akşam yürürlüğe giren ateşkesin ardından, bu ülkeye insani yardım taşıyan 20 TIR, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye girdi. TIR sayısının gün içinde 40'a ulaşacağı bilgisi verilmişti.

Yardım malzemelerinin Reyhanlı'daki BM depolarından yüklendi. Halep'e gönderilen TIRLAR'da yiyecek, çocuk kıyafeti ve oyuncak bulunuyordu. Ancak Esad rejimi gönderilen yardımı reddetti. Bu karara gerekçe olarak, yardımın "rejim ve BM ile koordineli şekilde" gönderilmemesi gösterildi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, resmi haber ajansı SANA'ya, "Suriye hükümeti ve BM ile koordineli olarak gönderilmeyen insani yardımı reddediyoruz. Özellikle de Türk hükümetinden gelenleri" dedi. Kuşatma altında bulunan Halep'te binlerce insan tıbbi ve gıda malzemelerinin eksikliğinden dolayı zor günler geçiriyor.

Esed Türk yardım TIR'larını engelledi ile ilgili etiketler Suriye TIR Esed Halep ateşkes insani yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.