Esed savaş uçaklarını Rus üslerine taşıdı!

Esed'in ABD'nin bir Rus üssünü vurmaktan kaçınacağını düşündüğü için kilit öneme sahip bazı uçaklarını Rus üslerinde konuşlandırdığı iddia edildi.

Haberi ilk olarak New York Times gazetesi duyurdu. Gazeteye konuşan Pentagon'dan iki yetkili, Esed'ın kilit öneme sahip bazı uçaklarını Rus üslerinde konuşlandırdığını söyledi. Şam rejimi, ABD'nin bir Rus üssünü vurmaktan kaçınacağını düşünüyor.

Habere göre Suriye hükümeti yanlısı yayın kuruluşu El Masdar da, ordunun jetleri ve helikopterleri Rusya'nın Tarsus'taki deniz üssüne ve Lazkiye'deki hava üssüne taşıdığını bildirdi. El Masdar Perşembe sabahı, Suriye ve Rusya'ya ait hava araçlarının Akdeniz sınırındaki kıyı eyaletleri üzerinde uçmaya devam ettiğini, İdlib ve Hama eyaletlerinden havalandıklarını yazdı.

"KARŞILIK VERME KAPASİTEMİZ VAR"

Financial Times'a konuşan emekli general Muhammed Abbas Muhammed ise, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan 2 bin askeri personelini hatırlatıyor: "Amerikalılara Suriye'de de üsleri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Nerede olduklarını biliyoruz ve karşılık verme kapasitemiz var."

Esed savaş uçaklarını Rus üslerine taşıdı! ile ilgili etiketler Esed uçak rus üssü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.