Esed rejimine ait uçak Hatay Samandağı yakınlarında düştü

Hatay Samandağı yakınlarında savaş uçağı düştü.Başbakan Binali Yıldırım, uçağın Suriye Rejimine ait olduğu tahmin edildiğini söyledi.Suriyeli muhalifler ise, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esed rejimine ait biri savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

İlçeye bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını söyleyen köylüler jandarmaya bilgi verdi. İddiaya göre, Amanos Dağları eteklerindeki kırsal alana bir savaş uçağı düştüğü pilotlarının da paraşütle atladığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı.

Esed rejimine ait uçak Hatay Samandağı yakınlarında düştü

BAŞBAKAN YILDIRIM:SURİYE REJİMİNE AİT OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama çalışmalarına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Uçak Türkiye sınırları içerisinde mi düştü?" sorusuna, "Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var." yanıtını verdi.

HATAY VALİSİ DE AÇIKLAMA YAPTI

Hatay Valisi Erdal Ata, yaptığı açıklamada, "Bugün valiliğimize yapılan bir ihbarda Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik bilgi ulaştı. Bunun üzerine jandarma, emniyet, AFAD ekiplerimiz, yaptığı çalışmalarda henüz uçağının enkazına ulaşılamadı. Uçak ülkemizin değil, muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşünüyoruz. Bulgular onu gösteriyor" dedi.

Esed rejimine ait uçak Hatay Samandağı yakınlarında düştü - Resim : 2

SURİYELİ MUHALİFLER:UÇAĞI BİZ DÜŞÜRDÜK

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu.Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi."

ZIRHLI ARAÇ TAKLA ATTI

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerini taşıyan zırhı araç, Amanos Dağları'nda düşen Suriye uçağının enkazını ararken, takla attı.Araçta bulunan 8 polis, kazadan yara almadan kurtuldu.Uçağın enkazı Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından bulundu. Askeri kaynaklar, pilotun atladıktan sonra uçağın bir süre daha düz istikamette uçarak Türkiye tarafına düştüğünü, kokpit ve enkazın bulunduğunu söyledi.

Esed rejimine ait uçak Hatay Samandağı yakınlarında düştü - Resim : 3

Pilotun da atladıktan sonra gönderdiği sinyalden Suriye tarafına inmiş olabileceği değerlendirilirken, her ihtimale karşı Türkiye topraklarında da arandığı bildirildi. Suriye'ye ait savaş uçağının pilotuna ait olduğu değerlendirilen paraşüt, Altünözü ilçesinde bulundu.

Esed rejimine ait uçak Hatay Samandağı yakınlarında düştü ile ilgili etiketler uçak Hatay Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.