'Esed koruması tarafından başından vuruldu'

Ülkesini iç savaşa sürükleyen ve 6 yılda harabeye çeviren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in felç geçirdiği ve hayatını kaybettiği iddiaları giderek büyüyor.

Fransa'da Le Point gazetesi, iddiaları bir adım ileri götürdü ve Esed'ın koruması tarafından başından vurulduğunu ileri sürdü.

Lübnanlı gazeteci el-Mustaqbal, "güvenilir kaynaklara", dayandığını söylediği haberinde Esed'ın Şam'da bir sağlık merkezinde tedavi altında olduğunu yazdı.

Suudi gazete Okaz ise Esed'ın, beyin tümörü nedeniyle hastaneye yattığı ve Rus-Suriyeli bir sağlık ekibinin kontrolünde tedavi edildiğini ileri sürdü.

ESED'İN ADAMLARI YALANLIYOR

Suriye Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Esed’ın Şam’daki El-Şami Hastanesi’nde tedavi gördüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Suriye Devlet Başkanlığı Sarayı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Birkaç gün önce medyada Devlet Başkanı Esed’ın sağlığıyla ilgili söylentiler yayılmaya başladı. Bazıları bunu yapmaya devam ediyor. Devlet Başkanı Esed’ın sağlığıyla ilgili söylentilerin kaynakları belli. Bunlar sadece bu söylentileri yayanların hayallerini yansıtan akıl yürütmeler” ifadelere yer verildi.

Batı ve Körfez medyasında çıkan bazı haberlerde, Suriye liderinin Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştırılarak Amerikan Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldığı iddia edilmişti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ın hayatını kaybettiği iddiaları yalanlanırken, rejim yanlıları ile muhalifler arasında sert tartışmalar yaşandı.

Sosyal medyada rejim muhalifi bazı hesaplar tarafından Beşar Esed'ın hayatını kaybettiği iddiaları paylaşıldı. Kısa sürede binlerce hesap tarafından paylaşılan haberde, Beşar Esad'ın rahatsızlandığı, felç geçirdiği iddia edildi. Bazı hesaplar ise Esad'ın yaşamını yitirdiği iddia edildi.

HABER DOĞRULANMADI

İddialar rejim muhalifi hesaplar tarafından da paylaşınca sosyal medya karıştı. Bugüne kadar bir kaç kez aynı haberi paylaşan bir muhalif grup ise Beşar Esed'a yönelik suikast düzenlendiği ve saldırıda yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

Esed'ın sağlık durumuyla ilgili ortaya atılan iddialar doğrulanmazken, Al Arabiya adlı haber sitesi benzer iddiaları gündeme getirdi.

'Esed koruması tarafından başından vuruldu' ile ilgili etiketler Esed Suriye suikast
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.