Eşcinsel sperm donörü dava açmaya hazırlanıyor

Eşcinsel sperm donörü, eşcinsel ve biseksüel erkeklere karşı sperm bağışı politikaları nedeniyle Kanada'ya dava açtı. Aziz M. İsimli şahıs kısıtlamanın insan haklarına aykırı olduğunu iddia ediyor

Kanada’da eşcinsel bir adam, eşcinsel ve biseksüel erkeklerin sperm bağışına getirilen kısıtlamaların anayasaya aykırı olduğu iddiasıyla Kanada hükümetine dava açıyor.

Basında adı “Aziz M.” olarak geçen adam, ülkenin ulusal sağlık departmanı olan Health Canada'ya dava açıyor. Mevcut politikanın anayasaya aykırı olduğunu ve kendisini ve diğer eşcinselleri "ikinci sınıf vatandaş(lar)" olarak gösterdiğini söylüyor.

Bağış politikası, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları engellemeye çalışıyor

CTV News'in bildirdiğine göre, Kanada Sağlık Departmanı’nın mevcut politikaları, eşcinsellerin, üç ay boyunca seks yapmaktan kaçınmadıkları veya kişisel olarak tanıdıkları birine sperm bağışlamadıkları sürece bir sperm bankasına bağış yapmalarını yasaklıyor. Politika, tüm donörlerin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara sahip olmadıklarından emin olmak için, bu kriterleri karşılamayan eşcinsel donörlerden gelen spermlerin uygun olmadığını ifade ediyor.

“Bunu mahkemeye taşımaya karar vermemin nedeni bu ayrımcılık duygusudur”

Eşcinsel sperm donörü dava açmaya hazırlanıyor

Kanada basınına açıklamada bulunan Aziz M. “Bir donör olarak eşcinselliğin yüzünden istenmeyen biri gibisin... Çok keyfi bir kural gibi geliyor." Dedi. Sanığın davası, ulusal davaları destekleyen bağımsız bir grup olan “Kanada Mahkeme Zorlukları Programı” tarafından mali olarak desteklenmektedir.

Aziz M., güncel politikanın "uzun süreli tek eşli bir ilişki içinde olan eşcinseller” için bile bağış yapmasını engellediğini belirtiyor.

Aziz M., 2014 ve 2015 yıllarında Toronto şehrinde sorunsuz bir şekilde sperm bağışladığını ve bağışladığı spermlerden sağlıklı çocukların doğduğunu söyledi. Fakat Health Canada'nın, HIV bulaşma riskiyle ilgili endişeler nedeniyle eşcinselleri ömür boyu yasaklayan politikalar yürüttüğü düşünüldüğünde, iddiası şaşırtıcı.

Aziz M.’nin avukatı Gregory Ko, bağış politikalarının kolayca değişebileceğini ve mevcut politikaların ayrımcı olduğunu ifade etti. Kanada Federal Devleti Sağlık Bakanı’na çağrıda bulunan Gregory Ko, “Politikalarınız Kanada’da yaşayan eşcinselleri rencide ediyor ve onlara karşı ayrımcılık uyguluyor. İnsanları cinsel kimliğine göre ayrımcılığa maruz bırakmak suçtur. Bu hatayı acilen düzeltin ve insan haklarından yana olun.” dedi.

Eşcinsel sperm donörü dava açmaya hazırlanıyor ile ilgili etiketler eşcinsel mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.