Erzurum'da miting gerginliği! Adalet Bakanı Bozdağ: Olayla ilgili gözaltılar var!

Adalet Bakanı Bozdağ, Erzurum'daki İmamoğlu mitinginde yaşanan olaylarla ilgili, 'Olayla ilgili tahkikat başlattık. Gözaltında olanlar var.' dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun seçim mitinginde taşlı saldırıyla ilgili açıklama yaptılar.

Bakan Bozdağ, "Olaydan dolayı üzüntümü ifade etmek isterim. Yaralananlara acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili sorumlu olduğu belirlenen kişilerle ilgili gözaltı kararı verilmiş durumda. Hukuk işleyecektir. Yargı kararını verecektir. Şu anda gözaltında olanlar var, daha da devam ediyor. " ifadelerini kullandı.

"İMAMOĞLU'NUN TUTUMU YANLIŞ"

Bakan Bozdağ, "Bu olayların üzücü olduğu gibi, Sayın İmamoğlu'nun Vali ile konuşması da malesef üzücü bir hadisesidir. Vali ile konuşurken herkesin bir dil kullanmasında fayda var. Daha önce Ordu Valisi ile konuşurken de aynı yaklaşımı gördük. Üslupta bir sıkıntı var. Bunu biz medeni insanlar gibi konuşabiliriz. Onları aşağılayan, farklı bir anlayış içinde olmayı doğru bulmam. Taş atma ne kadar yanlışsa İmamoğlu'nun bu tutumu da aynı derece yanlıştır." şeklinde konuştu.

SÖZCÜ ÇELİK: OLAYDAN ÖNCE UYARILAR YAPILIYOR

Katıldığı televizyon programında konuşan Çelik şunları söyledi; Tabi dikkatli bir şekilde takip ettik. Olayın birden çok boyutu var. Birincisi presnip olarak biz siyasete dönük her türlü şiddete karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Bizim partimizin kurulduğu günden beri en önemli verdiğimiz konu siyasetin özgürce yapılabilmesidir.

 

Sivil siyaset üzerinden geçmişteki ne askeri vesayetin, ne yargı vesayetinin ne herhangi bir şiddet girişiminin farklı bir dış müdahalenin manipülasyonun olmaması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz. Bu sebeple herhangi bir şiddet olayı bizim açımızdan kesinlikle reddedilmesi gereken bir olaydır. Hiçbir şekilde onaylamayız. Yani siyasete ve siyasetçiye dönük bir şiddetin herhangi bir şekilde mazur görülmesi söz konusu olamaz. O sebeple tümüyle reddettiğimiz bir olay.

Diğer bir kısmı şudur; Türkiye'nin en büyük zenginliği her yerde afişler asılı, partilerin arabaları geziyor, bütün adaylar faaliyet yapıyor. Bu muazzam bir zenginliktir. Türkiye'nin sandık yoluyla iktidarı belirleme gücü bence cumhuriyetin en büyük kazanımı. Demokrasimizin en büyük kazanımı ve Türkiye'nin en büyük gücüdür. Gelecek nesillere bırakılması gereken en büyük mirastır.

Bundan daha büyük bir güç yok. Bakın etrafımızdaki ülkelere sandığa ulaşabilmek için sandık kurabilmek için nesiller, bedeller ödüyorlar. O sebeple bunun kıymetini bilelim. Evet... Gerilimler olabilir. Üslup sertleşebilir. Ama sonuçta hepimizin sicil amiri vatandaşımızdır. Vatandaşımıza gidiyoruz, derdimizi, söylemimizi, iddialarımızı arz ediyoruz. Sonuçta o da onay veriyor ya da vermiyor.

 

Bunu yaparken de kurallı siyasete dikkat etmek lazım. Kurallı siyaset şudur; Bütün partiler sahada. Hepimizin alanı, çeşitli miting alanları var. Şimdi YSK'nın belirlediği yerlerde bu faaliyetleri yapıyoruz. İl Seçim Kurullarına bildirerek yapıyoruz. Aksi takdirde bir meydan var. Aynı anda beş partinin oraya geldiğini düşünün. Ya da bu şekilde bir davranış sergilenmediğini düşünün. Bu olayda, olaydan önce uyarılar yapılıyor zaten. Tek tek saatlerine baktım. Özellik CHP Erzurum İl Başkanlığı'nın yanlış yönlerdirmesine karşı, 'Bakın... Burası miting alanı değil. Miting alanı otobüslerle kapatıldı diyorsunuz. Burası miting alanı değil. Miting alanı öbür taraf. Buyun öbür taraf miting için uygundur.' diye yönlendiriliyor.

"ALLAH KORUSUN PARTİLER ARASINDA KAOS ÇIKAR"

İkincisi; bu kurallı siyaset önemli. Kafanıza estiği gibi bir yerde bir şey yapmaya kalkarsanız Allah korusun partiler arasında kaos çıkar. Vatandaşla ilgili sıkıntı olur. Nihayetinde bir sürü parti sahadayız. Bunun trafikten tutun da güvenliğe kadar birçok boyutu var. Nihayetinde bir sürü parti sahadayız. Bunun trafikten tutun da güvenliğe kadar birçok boyutu var. Ve sağolsunlar amirler, polis teşkilatı, jandarma teşkilatı Türkiye'nin demokrasisini korumak için sandığa giderken vatandaşa giden her siyasi parti özgürce faaliyet yapabilsin diye olağanüstü bir gayret sarf ediyorlar. Bunu da görüyorum.

 

Gidip de ben orada değil, burada yapacağım' diye dayatma içerisine girerseniz bu haklılık olmaz. Burada bu kuralın ihlal edildiği, kurallı siyasete dikkat edilmediği görülüyor. Sonuçta bir yerde bir şiddet olayı olduğu zaman yaralanan olur, daha kötü şeyler olabilir. Her olaya bu bakımdan karşıyız. Oradan bulunan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

 

 

 

Detaylar geliyor...

Erzurum'da miting gerginliği! Adalet Bakanı Bozdağ: Olayla ilgili gözaltılar var! ile ilgili etiketler Bekir Bozdağ Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.