Erzurum’da İmamoğlu gerginliği! 'Korsan miting' iddiası

Meydanda Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan otobüslerin sergilenmesine tepki gösteren partililer ile görevliler arasında tartışma yaşandı. Erzurum BŞB Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti il Başkanı açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Erzurum'da düzenlenen "Halk Buluşması"nda gerginlik yaşandı.

İmamoğlu'nun bulunduğu otobüs, Havuzbaşı Meydanı'ndaki program alanına girdiği sırada bir grup tarafından otobüse yabancı cisimler atıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İmamoğlu'nun kentteki programına ilişkin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, 4 Mayıs'tan itibaren miting alanlarıyla ilgili yetkinin İl Seçim Kuruluna geçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İl Seçim Kurulu miting yapılıp toplantı yapılacak alanları belirlemiştir. Bizim şehrimizde tanıtım yapmak üzere araç gereçlerimizi koyduğumuz bir alanı, gayri yasal olarak zorla miting alanına çevirmek istemektedir. Aslında İl Seçim Kurulu tarafından miting yapılacak alanlar belirlenmiştir. Bu vesileyle gayri yasal toplantı ve miting yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi, hem kamuoyunu yanıltmakta hem de korsan miting yapma peşinde koşmaktadır. Burada bizim herhangi bir yeri işgal etme, herhangi bir yeri toplantı yapmamak üzere kapatma diye bir durumumuz söz konusu değildir. Biz kendi tanıtımımızı, kendi imkanlarımızla kendi belirlediğimiz alanda yapmaktayız. Bunun dışında partisel yapılacak miting alanı bellidir."

AK PARTİ İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA!

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu'ndan da açıklama geldi.

Küçükoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanlığı kamuoyunu yanıltıcı bilgiler paylaşılmaktadır.

4 Mayıs’tan itibaren gösteri, miting vb. faaliyetlerle ilgili izinler ve yetkiler İl Seçim Kurullarının uhdesine geçmiştir. Miting ve gösteri yapmak isteyenler İl Seçim Kurulu’na müracaat eder ve gerekli izin sonrası istenilen alanlar tahsis edilir.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve CHP Erzurum İl Başkanlığı Yeni Miting Alanı’nı dolduramayacağı için ucuz mağduriyet edebiyatı yaparak, yine yalan ve iftiraya başvurmuştur. ‘Miting yapmamıza izin verilmiyor’ imajını oluşturmaya çalışan bu zihniyet, kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Kaldı ki toplanma alanının miting alanı gibi gösterilme çabası komik bir propagandadır.

Miting yapacak cesareti olmayanların, aziz milletimizin hasletlerinden uzak olan terör sevicilerine en güzel cevabı, en güzel tokadı sandıkta aziz milletimiz verecektir.

Bu arada talep edilen yer miting alanı değildir. Havuzbaşı Meydanı’nda yatırım ve projelerimizin açılış ve teşhiri sürekli yapılmaktadır. Hal böyleyken asılsız iddia ve söylemlerle şahsımız ve Erzurum Büyükşehir Belediyemizi hedef haline getirenleri şiddetle kınıyorum.

Söz konusu alanın sürekli olarak Erzurum Büyükşehir Belediyemiz tarafından teşhir alanı olmasına rağmen, partimize ve seçim çalışmalarımıza yönelik provokasyonlara meydan vermemek adına araçlarımız Kent Meydanı’ndan çıkartılmıştır.

Muhalefet ittifakının her fırsatta yaptığı mağdur rolüne karşı kadim şehir Erzurum’un, yerel yönetimlerde duayen isim olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’e karşı iftira, ve ithamlara fırsat vermeyeceğiz.

Erzurum’da İmamoğlu gerginliği! 'Korsan miting' iddiası ile ilgili etiketler Erzurum Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.